İstanbul'da özel bir şirkete ait helikopter, DHA'nın açıklamasına göre yıldırımın isabet etmesi sonucu düştü. Helikopterdeki İsmet Özgür ile OTOKAR yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda da Türkiye’nin lisanslı ilk helikopter pilotu Halil İbrahim Ünver, yaralandı. Özgür ve helikopteri kullanan Ünver, balıkçılar tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

İstanbul'da Bostancı sahili açıklarına helikopter düştü, kazada iki kişi yaralandı. Kazanın ardından denizde incelemeler sürüyor. İstanbul'da Bostancı sahili açıklarına helikopter düştü, kazada bir kişi hayatını kaybetti bir  kişi de yaralandı. Kazanın ardından denizde incelemeler sürüyor.


Helikopterin pilotu İsmet Özgür denizde kurtarılmayı beklerken cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Denizde bekleyen pilot çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. İsmet Özgür denizde kurtarılmayı beklerken cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Denizde bekleyen Özgür çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.



 

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada, "İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır" denildi.

heliopter-aa4

İŞ ADAMI KURTARILAMADI

Valilikten yapılan bu açıklamadan kısa süre sonraysa hastaneden üzücü haber geldi. Yaralılardan Halil İbrahim Ünver, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

heliopter-aa6

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA 

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kaan Gideroğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı. Doç. Dr. Kaan Gideroğlu, ”Saat 17.20 sularında acil servisimize 112 aracıyla getirilen hastamız 18.50 sıralarında yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen canlandırma çabalarına rağmen ne yazık ki kaybettik. Allah’tan merhuma rahmet diliyoruz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler gerekirse bakanlığımızca yapılacaktır. Yakınları burada bazı yakınları burada, diğerleri gelecek. 112 ile mavi kod ile getirilen bir hastamızdı, gerekli müdahaleleri yaptık” diye konuştu.

SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturma başlattı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“06.09.2018 günü 17.00 sıralarında kuyruk numarası TC-HYU olan BELL 430 model bir helikopterin İstanbul ili Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı sahiline düştüğü yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, ilk belirlemelere göre Ünver Havacılık adlı şirkete ait olan helikopterin Kartal'dan kalkıp Sefaköy'e hareket ettiği, helikopter içinde şirketin sahibi Halil İbrahim Ünver ile İsmet Özgür'ün bulunduğu, kazadan yaralı kurtulan Halil İbrahim Ünver'in Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, İsmet Özgür'ün de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, Halil İbrahim Ünver'in 19.00 sıralarında hayatını kaybettiği, kazanın hava şartlarından kaynaklandığı izlenimi uyandıran teyide muhtaç duyumlar alınmakta ise de maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla gerekli inceleme ve araştırmaların titizlikle devam edildiği duyurulur."

heliopter-iha

İŞTE DÜŞME ANI

Helikopterin düşme anı güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

 

KURTARMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Bostancı açıklarında, düşen helikopterin içindekilerin kurtarılma anı da görüntülendi. Çevrede bulunanlar, kazanın hemen ardından olay yerine giderek denizdekileri kendi çabalarıyla kurtardı. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

 

DÜŞEN HELİKOPTER BÜYÜKÇEKMECE GÖL MALİKHANELERİNE İNECEKTİ

Bostancı açıklarında düşen TC-HYU kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin Kartal'daki Mermerler helipad'inden havalandığı, Büyükçekmece'deki Göl Makineleri'ndeki helipad alanına inmeyi planlandığı ortaya çıktı.

heliopter-aa3

HASTANEDEN İSMET ÖZGÜR'LE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bostancı açıklarında düşen helikopterde yer alan İsmet Özgür ile ilgili kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan açıklama yaptı. Demirhan açıklamada şunları söyledi; “İlk muayeneleri yapıldıktan sonra tomografisi ve tüm vücut taramaları yapıldı. Hastamızın şu an itibariyle genel durumu orta düzeyde. Şuuru açık. Su yutmasına bağlı bir kimyasal pinomoni şüphemiz var. Onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var. Tedavileri başlandı."