İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’i öldüren, iki kişiyi de yaralayan Mustafa Yetgin (21) ve Yetgin’i araçla olay yerine götüren Halis Can Dağarslan’ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

helinin-katili

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Yetgin cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan, mağdurlar Cemil Yıldız ile Deniz Morsümbül, müşteki Nihat Palandöken ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Son savunması sorulan Halis Can Dağarslan beraatını isteyerek, “Böyle bir olay olacağını bilmiyordum. Bilsem gitmezdim” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Helin Palandöken'in öldürülmesi davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi" desc="Pendik’te 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’i pompalı tüfekle öldüren Mustafa Yetgin’in yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, Yetgin’in “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/helin-palandoken_16_9_1526049167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/helin-palandokenin-oldurulmesi-davasinda-saniga-agirlastirilmis-muebbet-istendi-2401995/"]
"AFFEDİLMEYİ BEKLEMİYORUM"Sanık Mustafa Yetgin ise yazılı savunmasını mahkemeye sundu. Mahkeme başkanı tarafından okunan yazılı savunmada, yaşanmışlığın dışındaki beyanlarla kendisini cani göstermeye çalıştıklarını öne süren Yetgin, “Yaşadığım bu acı olaydan çok pişmanım. İnsanların düzenini bozduğumu düşününce kendimden nefret ediyorum. Affedilmeyi beklemiyorum. Medya baskısı ile değil, adaletli karar verilmesini istiyorum” dedi. Son sözü sorulan sanık Yetgin, “Helin’in kardeşi Nehir’den özür dilerim” dedi.

helin-palandoken-1

CEZALARDA İNDİRİM UYGULANMADI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mustafa Yetgin’i Helin Palandöken’i öldürdüğü gerekçesiyle “çocuğu tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı. Sanık Yetgin’e verilen cezalarda indirim uygulamayan mahkeme heyeti, ayrıca sanık Yetgin’i “çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla kasten yaralama” ve “silahla tehdit” suçlarından da toplam 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca diğer sanık Halis Can Dağarslan’ın ise tüm suçlardan ayrı ayrı beraatına karar verdi.

avukat

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Duruşma sonrası açıklama yapan ailenin avukatı Emrah Daylan “Bu duruşma sadece bizim için değil, Türkiye’deki bütün kadınlar için önemliydi. Bu karar bizim için çok özel bir ceza, emsal olabilecek bir ceza” dedi. Acılı baba Nihat Palandöken ise, “O günden beri hep mücadele ediyorum. ‘Kadına şiddete hayır’, ‘bireysel silahlanmaya hayır’ diyorum. İnşallah bundan sonra daha caydırıcı cezalar olacak. Tek hedefimiz iyi hal indirimi almamasıydı” dedi.

baba-nihat-palandoken

Öte yandan baba Nihat Palandöken, Ankara Polatlı’da öldürülen 8 yaşındaki Eylül ile Ağrı’da kaybolan ve cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla’nın fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıdı.