Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olan çocuk istismarına yönelik hükümetten son dakika açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Akdağ, çocuk istismarının önlenmesine ilişkin komisyon çalışmalarını anlattı. Çocuk istismarı ile ilgili çalışmalara ilişkin Akdağ, çarşamba günü bakanların biraraya geleceğini kaydetti.

Komisyonun verimli bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Akdağ, "Cezaların arttırılması konusunda mutabık durumdayız. Ailenin ifşa edilmemesi için ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda komisyonda mutabık kaldık. Hem aileyi hem de çocuğu koruyacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile beraber riskli grupların eğitilmesini öne alarak, bu eğitimleri 2018 yılı içinde ciddi ölçüde yoğunlaştıracağız" dedi.

"ÖZEL EKİP OLUŞTURULACAK"

Veri toplamak için özel ekip oluşturduklarını vurgulayan Bakan Akdağ, "TÜİK ile beraber bir ekip, veri toplama ve bu verilerin sözlüğünün hazırlanması, verilerin bir veri seti şeklinde, ilgililerce mahremiyeti ihlal etmeyecek şekilde ve ölçülü bir biçimde paylaşılması konusunda çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DAVA SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR"

Çocuk istismarının arttığı iddiasına da değinen Akdağ, bunun doğruyu yansıtmadığını söyledi. Cinsel istismar davalarında Adalet Bakanlığı verilerine göre bir düşüşün olduğunu dile getiren Akdağ, 2017 yılında 14 bin 394 davanın açıldığını söyledi. Akdağ, çocuğa cinsel istismar konusunda çarşamba günü bakanlar yeniden bir araya geleceğini belirtti.