Gürcistan’ın Zugdidi kentinden İstanbul’a gelen 4 kişilik Gürcü çetesi 16 Kasım Günü, Gaziosmanpaşa’daki bir bankadan para çekerek çantasına koyan iş insanı B.Ö.’yü takibe aldı. Arkadaşının aracıyla Bayrampaşa’daki Kocatepe Metro İstasyonu’na gelen B.Ö. araçtan indi.

MATKAP UÇLARIYLA SALDIRDILAR


Bu esnada takipte olan gaspçılar da araçlarından inerek iş insanı B.Ö.’ye demir matkap uçlarıyla saldırdı. B.Ö. aldığı darbeler sonucu yere yığılırken, şüpheliler ise içinde 111 bin lira bulunan para dolu çantayı alarak kaçmaya başladı. Çevredeki vatandaşların çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan talihsiz adam, tedavisinin ardından polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine olayla ilgili Gasp Büro ekipleri çalışma başlatırken, Gürcistanlı gaspçılar ise bu kez Sultangazi’de bir kuyumcuyu hedef aldı.

FOTO:SÖZCÜ - İstanbul'da dehşet saçan çete çökertildi. FOTO:SÖZCÜ - İstanbul'da dehşet saçan çete çökertildi.

İKİNCİ OLAYLARINDA TESADÜFEN YAKALANDILAR


Sultangazi’de 29 Kasım Günü dükkanını kapatan Hasan K. isimli kuyumcunun önünü kesen 4 gaspçı yine matkap uçlarıyla saldırmaya başladı. Bu esnada farklı bir konuyu araştıran polisler olayı fark ederek müdahale etti. Polisi gören gaspçılar araçlarına binerek kaçmaya çalıştı. Polisin araçlarının tekerleğini ateş ederek patlatması üzerine 3 şüpheli koşarak kaçarken, Jonı K. isimli şüpheli ise olay yerinde yakalandı. Olayla ilgili çalışmasını sürdüren ekipler Giorgi A. isimli şüpheliyi de Esenyurt’ta gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan şüphelilerin, 16 Kasım Günü iş insanı B.Ö.’yü de gasp ettiği ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edilirken, polisin kaçan iki şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Daha fazla son dakika haberi için tıklayınız