İstanbullular dikkat milyonların beklediği son dakika hava durumu haberi geldi. İstanbul Avrupa yakasında sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, öğle saatlerine doğru Anadolu yakasında da etkili olmaya başladı. İstanbul'un dibine kadar gelen kar Edirne ve Kırklareli'nde dün okulların tatil olmasında neden olmuştu. Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra yerini soğuk bir havaya bırakarak terk etmesi bekleniyor. İşte hava durumunu okumadan yola çıkmayanlar için yurtta hava durumu...

Meteorolojinin çarşamba günün için uyardığı kar yağışı sabah saatlerinde Avrupa yakasında bazı ilçelerde etkili olmaya başlamıştı.Kartal'ın yüksek kesimlerinde de etkisini gösteren kar aralıklarla yağmaya devam ediyor.



İSTANBUL'DA KAR ŞİDDETİNİ ARTIRACAK! METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ!


Prof. Orhan Şen uyardı "İstanbulda yarın akşam kar şiddetini artırır yarın gece sıcaklık 0 C nin altına iner Perşembe sabahi yollarda buzlanma olur. Perşembe kullanacaksanız yarın aracınızı ana yollara yakın park edin ara yollar buzlanmadan dolayı kapanabilir. Ana yollardada dikkatsiz sürücü riski vardır."




İstanbul’da bu akşam saatlerinde yağmurlu, Çarşamba günü sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul’un yeni sistemin etkisi altına gireceği ve gün boyu zaman zaman kuvvetli olması beklenen sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin edilmektedir. Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra yerini soğuk bir havaya bırakarak terk etmesi beklenmektedir. İstanbul’da Çarşamba gecesi, Perşembe günü ve Cuma sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden buzlanma don olayı meydana geleceğinden trafik de meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çarşamba (28.02.2018) günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere sıcaklık düşüşünün yaşanacağı ve Perşembe (01.03.2018) günü kuzey ve iç bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Bu soğuk ve yağışlı sistemin Perşembe (01.03.2018) günü kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde genel olarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlara neden olduktan sonra Cuma (02.03.2018) günü sabah saatlerinden itibaren ülkemizi terk edeceği ve batı bölgelerden itibaren yerini tekrar ısınmaya bırakması beklenmektedir.

Ani sıcaklık düşüşü ve kar yağışına bağlı olarak Perşembe (01.03.2018) günü ve Cuma (02.03.2018) sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek başta ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Yarın (27.02.2018 Salı günü); Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya Kesiminde kar, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzurum, Erzincan, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

28.02.2018 Çarşamba günü; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın güneyi ile Kıyı Ege’de kuvvetli yağmur ve sağanak, Trakya Kesimi’nde yoğun kar şeklinde, Diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla Marmara Bölgesi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi bekleniyor.. Rüzgarın; Marmara’da kuzeydoğu (poyraz), Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahminediliyor.

01.03.2018 Perşembe günü; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in doğu kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA'YA KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın 04.00-22.00 saatleri arasında Ankara genelinde kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Vatandaşların, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, 28.02.2018 Çarşamba günü 04.00-22.00 saatleri arasında ilimiz genelinde güney ve güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına beklendiği bildirilmektedir. Bu çerçevede kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı ‘ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler’ vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

EDİRNE'DE SOĞUK REKORLARI KIRILACAK

Edirne yarın yıllar sonra en soğuk gününü yaşayacak. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre yarın Edirne’de kar yağışının etkili olması beklenirken hava sıcaklığının ise eksi 15 dereceye kadar düşeceği kaydedildi.

Edirne’de önceki gece saatlerinde etkili olan kar yağışı dün kentte etkisini yitirdi. Edirne Belediye ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Yetkililer yarın soğuk havanın etkisiyle sürücüleri ve vatandaşları buzlanmaya karşı uyarıyor.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 7 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, batı ve iç kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Trakya ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ÇANAKKALE °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 7°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde karlakarışık yağmurlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu, Kıyı Ege aralıklı olmak üzere sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 8°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

AYDIN °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

IZMIR °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MANISA °C, 14°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, batısı ile Hatay, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

HATAY °C, 15°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ESKISEHIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

KAYSERİ °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu

KONYA °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 8°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

DÜZCE °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

SİNOP °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 14°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

SAMSUN °C, 14°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

TOKAT °C, 14°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu

TRABZON °C, 15°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 5°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

HAKKARİ °C, 6°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı

KARS °C, 3°C

Çok bulutlu

MALATYA °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 11°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu

GAZIANTEP °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu

MARDİN °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu

SIIRT °C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu