Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından İzmir'in Atatürk Lisesi'nde 13 Mayıs Pazar günü "müdür skandalı" yaşanmıştı. 12’nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet balosunda geleneksel olarak Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okunmak istenmişti. Okul müdürü Selamettin Demirhan, 'siyasi gösteri’ iddiasında bulunarak, marşın okunmasına izin vermemişti.

Atatürk Lisesi müdürünün İzmir Marşı yasaklamasına karşı binlerce İzmirli müdürü protesto etti. FOTO: SÖZCÜ Atatürk Lisesi müdürünün İzmir Marşı yasaklamasına karşı binlerce İzmirli müdürü protesto etti. FOTO: SÖZCÜ


Fakat öğrenciler  okul müdürünün yasağını tanımamış ve kep atma merasimi esnasında hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söylemeye başlamıştı. Öğrenciler "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmıştı. Bunun üzerine Demirhan sahneye çıkarak mikrofondan öğrencilere müdahale etmiş, “Ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem. Başka slogan attırmam” demişti. Öğrencileri okul müdürünü yuhalayarak protesto etmiş ve İmzir Marşı'nı tekrar söylemişti. Müdür Demirhan da öğrencilerin sesini bastırmak için hoparlörlerden yüksek sesli pop müzik yayını başlatmıştı.