Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın son dakika açıklamalarda bulundu. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında 'af' konusu nedeniyle ortaya çıkan krize ilişkin açıklama yaptı. Kalın "Ya bir yanlış anlama var ya da bir çarpıtma var. Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil" dedi.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"İdlib mutabakatından dolayı Sayın Trump, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini ifade ettiler. ABD'li yetkililer sürecin hızlanması için atmaları gereken adımları atmaya başladılar. Gaziantep'te devam eden ortak eğitim önümüzdeki günlerde tamamlanacak ve Münbiç civarında yakın bir zaman içerisinde müşterek devriye faaliyetleri başlayacak. Telefon görüşmesinde Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak görüş alışverişinde bulunuldu. Konunun aydınlatılması konusunda mutabık kalındı."

[old_news_related_template title="'Cumhur İttifakı'nda 'af' krizi: Ardı ardına son dakika açıklamaları" desc="AKP-MHP ittifakında 'af çatlağı' giderek büyüyor. MHP lideri Bahçeli'ye yanıt veren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Cumhurbaşkanımıza saygı kırmızı çizgimizdir. Bahçeli'nin ifadeleri siyasi nezakete uygun değildir. Son derece yanlış buluyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/omer-celik-iha_16_9_1540214548.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/celik-bahcelinin-ifadeleri-siyasi-nezakete-uygun-degildir-2695290/"]

BAHÇELİ-ERDOĞAN KRİZİ

"Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Ya bir yanlış anlama var ya da bir çarpıtma var. Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır."

29 EKİM KUTLAMALARI

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu İstanbul'da yapılacak. Üçüncü havalimanının yapılması münasebetiyle."

ÖĞRENCİ ANDI KARARI

"Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız. Türk ifadesinden kimsenin herhangi bir rahatsızlığı asla söz konusu değildir. Bu ifade okullarda okunmayınca bizim ne Türklüğümüzden bir kaybımız olur ne Türklük kimliği ortadan kalkar."

[old_news_related_template title="Son dakika: AKP'den Danıştay'a 'Andımız' tepkisi" desc="AKP Sözcüsü Ömer Çelik Danıştay'ın andımız kararını sert bir şekilde eleştirdi. Çelik, 'Danıştay, bu kararla hükümet gibi davranmıştır. Kendisini yürütmenin yerine koymuştur.' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/andimiz-aa_16_9_1540215113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akpden-andimiz-tepkisi-2695300/"]

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

"Konu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir konu değildir. Türkiye, burada uluslararası hukuk çerçevesinde kendi milli hukuk kuralları çerçevesinde olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır. Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak."

ABD'NİN YAPTIRIM KARARLARI

ABD'nin yaptırım kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Kalın, "Beklentimiz, en kısa sürede kaldırılması. Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır." dedi.

CHP-İŞ BANKASI HİSSELERİ KONUSU

"Ortada açık olan bir şey varsa o da bir siyasi partinin bu şekilde bir şirket ortağı olması ya da böyle bir yönetim yapısı içinde bulunmasının aslında Siyasi Partiler Kanunu ve pratiği açısından uygun olmadığı şeklinde."

 

 

[old_news_related_template title="Bahçeli'den Erdoğan'ın sözlerine çok sert yanıt | Son dakika haberleri" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afla ilgili sözlerine yanıt verdi. Bahçeli, 'Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagojidir.' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/bahceli-10_16_9_1540201996.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bahceliden-erdoganin-sozlerine-cok-sert-yanit-2695128/"]