Bir TV programında konuşan İbrahim Kalın, "Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG'yi, PYD'yi PKK'dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak" ifadelerini kullandı.

İRAN'A ABD YAPTIRIMLARI

Kalın ABD'nin İran yaptırımları için, "ABD şu veya bu gerekçelerle bir ülkeye yaptırım uyguluyor diye biz kendi milli menfaatlerimizden vazgeçecek değiliz. Alınan son yaptırım kararlarının da siyasi olduğu açık. Raporlara göre İran, nükleer anlaşmaya uyuyor. Türkiye’nin 8 ülke içine konması iyidir. 6 ay içinde de tekrar konu gündeme gelir, değerlendiririz. Beklentimiz yeni sorunların çıkmaması yönünde" açıklamasını yaptı.

 

 

[old_news_related_template title="SON DAKİKA: ABD, PKK’nın elebaşları için 12 milyon dolar ödül koydu!" desc="Son dakika... ABD, PKK elebaşı Murat Karayılan'ın yakalanması için 5 milyon dolar ödül koyduğunu duyurdu. Öte yandan örgütün diğer iki yöneticisi Cemil Bayık ve Duran Kalkan için de ödül koyulduğu açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/usa-rewards-for-justice_16_9_1541520163.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-abd-pkk-elebasi-icin-5-milyon-dolar-odul-koydu-2723279/"]