Dün Meteoroloji'nin son dakika uyarılarıyla duyurduğu soğuklar geldi. Yurdun kuzey kesimleri bu sabaha soğuk bir havanın etkisi altında uyandı. Özellikle Marmara'nın kuzeyi ve Karadeniz'in batı bölgelerini etkileyen soğuk ve yağışlı hava vatandaşların farklı bir mevsime uyanmasına neden oldu. Şimdi vatandaşların merak ettiği soru ise serin hava dalgası ne zaman bitecek?

KESTANE KARASI'NIN ETKİSİ NE ZAMAN GEÇECEK?

Türkiye'de bugün ciddi sıcaklık düşüşü yaşatan Kestane Karası fırtınası bugün ve yarın etkisini gösterecek. Perşembe günü ise yurtta sıcaklıklar artmaya başlayacak. Hafta sonu Türkiye'nin birçok bölgesinde güneşli bir hava hakim olacak.

son-dakika-hava-durumu-tahminleri

YURTTA İL İL HAVA DURUMU

İSTANBUL'DA GÖKYÜZÜNÜ KARA BULUTLAR SARDI


BOLU DAĞI SİSLER ARASINDA KAYBOLDU


Bölgede, kuvvetli yağış ve yoğun sis nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

bolu-dagi-sis-altinda Bolu Dağı'nda görüş 25 metreye kadar düştü


Karayolunun Düzce ve Bolu kesimleri Bıçkıyanı, Karanlıkdere, Bakacak, Elmalık ve Seymenler mevkilerinde görüş mesafesi yer yer 25 metreye kadar düştü.

Güzergahlarda tedbir alan trafik ve kara yolları ekipleri, sürücüleri takip mesafesini koruma ve hız yapmama konusunda uyarıyor.

İSTANBUL'DA RÜZGAR DA ETKİLİ OLUYOR


İstanbul’da şiddetli rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şiddetli rüzgara bazı vatandaşlar tedbirli yakalanırken, bazı vatandaşlar ise hazırlıksız yakalandı.
İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkili olan Şiddetli rüzgar gece boyunca devam etti. Şiddetli rüzgar günün ilk ışıklarından itibaren tekrar yüzünü gösterirken işe ve okula giden bazı vatandaşlar duruma hazırlıksız yakalandı. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, bazı vatandaşlar ise rüzgardan korunmak için çözüm yolları aradı.

hava-durumu-son-dakika-ruzgar

İSTANBUL KARA BULUTLARA TESLİM OLDU

İstanbul güne gökyüzünü kaplayan kara bulutlarla uyandı. İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok şehrinde hava sıcaklıklarının 8 ile 15 derece arasında düşüş göstereceği yönünde uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için fırtına uyarısı da yapmıştı. Gece boyunca şiddetli rüzgarın etkisi altında olan İstanbul'da ağaçlar devrilmiş, dalgalar metrelerce yükselmişti. Hava sıcaklığının da büyük oranda düşüş yaşadığı görülen İstanbul'da havanın aydınlanmasıyla birlikte, gökyüzünü kaplayan kara bulutlar gün yüzüne çıktı. Gece boyunca etkili olan şiddetli rüzgar da sabah saatlerinde etkisini sürdürdü.

 Eminönü sırtlarından Haliç, Galata, Boğaz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çamlıca'nın üstünde yoğunlaşan bulutların gökyüzünü tamamen kapattığı görüldü. Eminönü sırtlarından Haliç, Galata, Boğaz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çamlıca'nın üstünde yoğunlaşan bulutların gökyüzünü tamamen kapattığı görüldü.



KARADENİZ'İN BATISI İÇİN DE UYARI GELDİ


Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde bugün sabah saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KESTANE FIRTINASI NEDİR?

Kestanelerin dışı dikenli olduğu için ağaç tepesinde toplamak oldukça zahmetli ve zordur. Kestanelerin olgunlaştığı ve hasat mevsimine denk geldiği eylülün son haftasında belirgin sıcaklık azalışıyla birlikte görülen fırtına kestanelerin ağaçtan dökülmesine neden olduğu için kestane fırtınası olarak anılır.

KESTANE KARASI İDO'YU VURDU

Meteoroloji’den gelen uyarıların ardından İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları hızla düşmeye başladı. Akşam saatlerinde başlayan rüzgar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Yer yer yağmurunda etkili olduğu şiddetli rüzgar fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İDO da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini açıkladı.

İstanbul Bayrampaşa’da şiddetli rüzgar, bir ağacı lüks bir otomobilin üzerine devirdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otomobilde maddi hasar meydana geldi


aw4



İptal edilen seferler şöyle:

İSTANBUL DENİZ OTOBÜSLERİ (İDO):


07:45 Bandırma-Yenikapı-Bostancı

09:30 Yenikapı-Bandırma

09:45 Kadıköy-Yenikapı-Bursa

BURSA DENİZ OTOBÜSLERİ (BUDO):


07:00 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

07:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya)

09:00 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

09:00 Bursa (Mudanya) – Armutlu (İhlas)

09:30 Armutlu (İhlas) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

10:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya)