Levent’teki başkonsolosluk önünde bekleyen polis ekipleri, Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililerin gelişi öncesi, başkonsolosluk binasına çıkan yollara emniyet şeridi çekti.



 

YOLLARA ŞERİT ÇEKİLDİ

Levent’teki başkonsolosluk önünde bekleyen polis ekipleri, Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililerin gelişi öncesi, başkonsolosluk binasına çıkan yollara emniyet şeridi çekti.

Yetkililer saat 18:00'de konsolosluğa giriş yaptı. FOTO: Sözcü - Fatma Vurgun Yetkililer saat 18:00'de konsolosluğa giriş yaptı. FOTO: Sözcü - Fatma Vurgun


BASINA İZİN VERİLMEDİ

Konsolosluk çevresi güvenlik şeridi ile kaplandı. Başkonsolosluk binasının önündeki parkta bekleyişlerini sürdüren yerli ve yabancı basın kuruluşlarının mensupları da şeridin dışına yönlendirildi.

FOTOĞRAFLAR: FATMA VURGUN / SÖZCÜ FOTOĞRAFLAR: FATMA VURGUN / SÖZCÜ


BAŞSAVCIVEKİLİ OLAY YERİNDE

Güvenlik önlemlerinin, başkonsolosluk binasında yapılması beklenen incelemenin tamamlanmasına kadar bu şekilde süreceği öğrenildi. Ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililerin başkonsolosluk binasına girdiği belirtildi. İnceleme yapacak kişilerin özel donanımlı criminal ekip olduğu ifade edildi.

İNCELEME HEYETİNDE KİMLER VAR?

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen Başsavcıvekili Hasan Yılmaz ve bir cumhuriyet savcısı bulunurken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personel de ekipte yer aldı. Öte yandan Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğüne bağlı ekip de bir sivil polis aracıyla konsolosluğa geldi. İncelemelere katılmak için konsolosluk binasına giren ekip, Melo isimli polis köpeğiyle bahçede arama yaptı.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda incelemeler sona erdi


Cemal Kaşıkçı ile ilgili araştırma yapmak için Suudi Arabistan Konsolosluğuna gelen olay yeri inceleme ekipleri, çalışmalarını 04.25 sularında tamamladı. 19.15 sıralarında gelen ekipler 9 saat konsoloslukta inceleme yaptı. Konsolosluk içinde araştırma yapan polisler, her tarafı didik didik aradı. Konsolosluk binasının yanı sıra bahçe, ve çatı katı da titizlikle arandı. Suudi Arabistan Konsolosluğunda çalışmalarını tamamlayan ekipler 9 saat sonra buradan ayrıldı.

DHA DHA



ÇEKİÇ VE BALYOZ SESLERİ

Olay yeri inceleme ekipleri bina içerisinde, binanın çatısında ve konsolosluğun bahçesinde arama ve incelemeler yaptı. Ekiplerin arama inceleme çalışmaları sırasında ara ara içeriden çekiç ve balyoz sesleri duyuldu.

DHA DHA


LUMİNOL IŞIKLA ARAMA

Olay yeri inceleme ekiplerinin ayrıca "Luminol" diye adlandırılan özel ışıkla bina içerisinde DNA örneği aramaları yapmaları da görüntülendi.

BAHÇEDE KÖPEKLİ ARAMA

Arama ve incelemeler kapsamında "Melo" isimli polis köpeği konsolosluğun bahçesinde dolaştırıldı. Köpeğin bahçede gezdirilmesi kameralar tarafından kaydedildi.

DHA DHA


Ayrıca Beşiktaş Belediyesi'ne ait iki çöp toplama aracı da konsolosluğa girdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından çöp toplama araçları da konsolosluktan polis eskortunda ayrıldı.

İNCELEMELER 9 SAAT SÜRDÜ

19.15 sıralarında başlayan ekiplerin çalışmaları 04.25'te son buldu. Türk ve Suudi heyet çalışmaların ardından konsolosluktan ayrıldı.