Mahkeme, 6 tutuklu sanıktan özel kalem müdürü Şerif Mesutoğlu'na müebbet hapis cezası verirken, diğer 5 tutuklu sanığa ise çeşitli cezalar verip, yattıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

AĞABEYDEN KARARA TEPKİ


Duruşmayı izleyen şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, duruşma çıkışı gazetecilere karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağabey Safitürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kaymakamı, kayyumu, makam odasında çalışırken katledildiğini belirtirek, "Bugün de, burada bizim aklımızın erdiği hukuk sistemi katledilmiştir. Devletin, devletimizin ilan etmiş olduğu bütün katiller kendilerine ödül verilerek tahliye edilmişlerdir. Bu pozisyonda söylenecek başka bir şey bulamıyorum, memleketimize hayırlı olur inşallah. Bugün bütün teröristler tahliye edilmişlerdir. Kendilerine ödül verilmiştir. Belki biraz sonra uğramak istedikleri bir adam olursak gelir beni tutuklarlar kolay gelsin"diye konuştu.

[old_news_related_template title="Derik bombacısının özgeçmişinde flaş AKP detayı!" desc="Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edildiği bombalı saldırının ‘beyni’ olarak açıklanan kaymakamlığın yazı işleri müdürü Tahsin E.’nin son yerel seçimlerde AKP’den belediye başkan aday adayı olduğu ortaya çıktı. Tahsin E.'nin başvuru formundaki 'aday gösterilmesem bile AKP için canla başla çalışmaya söz veriyorum' ifadeleri dikkat çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/derik-makam-odasi-iha-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/derik-bombacisinin-oz-gecmisinde-flas-akp-detayi-1519775/"]