Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halk Arenası programına katılan duayen sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’la ilgili yargıya çağrıda bulunarak, ‘Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler’ demiş, Erdoğan’ın çağrısının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanı'nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehditinde bulunmak' iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Bugün iki sanatçı polis tarafından adliyeye götürüldü.

 FOTO:SÖZCÜ - Müjdat Gezen'i eşi Leyla Turgut da yalnız bırakmadı. FOTO:SÖZCÜ - Müjdat Gezen'i eşi Leyla Turgut da yalnız bırakmadı.


Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda savcıya ifade verdi. Savcı Bekir Kanyılmaz, "şüpheli" sıfatıyla ifadesini aldığı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesine karar verdi.

AKPINAR VE GEZEN'İN MAHKEMESİ 8'ER DAKİKA SÜRDÜ


Metin Akpınar saat 13:50 sıralarında mahmete salonuna alındı. Metin Akpınar'ın mahkemedeki sorgusu saat 13:58'de bitti. Daha sonra saat 14:00 sıralarında Müjdat Gezen mahkeme salonuna alındı. Gezen'in işlemi de 8 dakika sürdü.

Hakim  kararını saat 14:15'de açıkladı.

İKİ İSME DE ADLİ KONTROL ŞARTI!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atılması şartıyla adli kontrol kararı verildi.

FOTO:SÖZCÜ - Müjdat Gezen adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. FOTO:SÖZCÜ - Müjdat Gezen adliye çıkışında açıklamalarda bulundu.


MÜJDAT GEZEN: HAKARET EDEN CUMHURBAŞKANI YARGILANAN MÜJDAT GEZEN

Adliye çıkışında gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Müjdat Gezen "Konuşmam yeni bir suç oluşturabilir onun için konuşmak istemiyorum. Hakareti yapan Cumhurbaşkanı, hakaretten yargılanan Müjdat Gezen.
Adli sistem değişmiş hayırlı uğurlu olsun" dedi.