Usta gazeteci Uğur Dündar, yıllardır sunduğu Halk Arenası programına ve FOX Ana Haber'e verilen RTÜK cezalarına, "Halk Arenası'na 5 hafta yayın durdurma, Halk Tv'ye 80 bin TL para cezası!.. FOX Tv'ye 3 gün haber durdurma, 1 milyon TL'ye yakın para cezası!.. İLERİ DEMOKRASİ BÖYLE BİR ŞEY!.." şeklinde tepki gösterdi.

Dündar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ben eksik yazmışım! 3 hafta program durdurma ve 80 bin TL para cezası da Yılmaz Özdil'in konuk olduğu programa vermişler! BÖYLECE YEREL SEÇİMLERİ BULDUK DEMEKTİR!.." ifadesini kullandı.

DÜNDAR'DAN 8 HAFTA AÇIKLAMASI

Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar ile yapılan programa 5, Yılmaz Özdil ile yapılan programa da 3 hafta ceza verildiğini belirterek, "Destek veren herkese çok teşekkürler. Sağolun,varolun. Ancak bazıları toplam 5 haftalık ceza aldık gibi anlamışlar.Hayır. Büyük mizah ustaları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'li programdan 5, değerli kardeşim Yılmaz Özdil'li programdan da 3 hafta olmak üzere toplam 8 hafta!.." dedi.

dundar-asd

halk-arenasi-12

[old_news_related_template title="Halk Arenası ve FOX Ana Haber'e RTÜK'ten skandal ceza" desc="RTÜK, bugüne kadar görülmemiş bir hızla, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in sözlerini gerekçe göstererek Halk TV ve Fatih Portakal'ın sözleri nedeniyle Fox TV'ye ceza kesti. Jet hızıyla kesilen ceza ise, bir yayın kuruluşuna verilen en ağır ceza olan “Tekrarı halinde lisans iptali” maddesinden verildi. Bu maddeye göre, her iki TV kanalı, bir kez daha aynı cezayı alırsa, lisansları iptal edilecek. Fox TV'ye 3, Halk TV'ye 5 program yayın durdurma ve para cezası verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/rtuk-aa_16_9_1545839337.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-halk-arenasi-ve-fox-anahabere-rtukten-skandal-ceza-2874246/"]