CHP’nin 3-4 Şubat günü yapılacak 36. Olağan kurultayında Genel Başkanlık için İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Ümit Kocasakal'ın adı geçiyordu. Kocasakal'ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında, Genel Başkan adayı olarak çıkması kesinleşti.

 

Yarın İstanbul'da basın toplayıntısı düzenleyecke olan Kocasakal'ın en az 125 delegenin imzası ile aday gösterilmesi gerekiyor. Kocasakal adına gelen basın davetinde "Prof. Dr. Ümit Kocasakal gündem değerlendirmesi yapacak ve CHP Genel Başkanlığı’na Genel Başkan Adaylığını açıklayacak" denildi.

CHP’de Genel Başkan adayı olabilmek için toplam delegenin yüzde 10’unun imzası gerekiyor. Ümit Kocasakal’ın 125 civarında olan bu imzayı toplayabileceği ve parti içinde belli bir destek görebileceği vurgulanıyor. Ancak Kocasakal'ın Kılıçdaroğlu karşısında ipi göğüslemesinin ise zor olduğu da belirtiliyor.

 

[old_news_related_template title="Ümit Kocasakal kimdir? Ümit Kocasakal CHP genel başkanlığına aday mı olacak?" desc="Bugün CHP Genel Başkanlığına adaylıpını açıklaması beklenen Ümit Kocasakal kimdir? Avukat İsmail Altay'ın Twitter üzerinden Ümit Kocasakal'ın saat 11.00'da CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağını duyurmuştu. Peki Ümit Kocasakal kimdir? kaç yaşında ve nereli? İşte biyografisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/kocasakal-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/umit-kocasakal-kimdir-umit-kocasakal-chp-genel-baskanligina-aday-mi-olacak-2174237/"]