Mersin’de kuvvetli sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Konuyla ilgili Mersin Valiliğinden de açıklama geldi.

[old_news_related_template title="Çanakkale'de fırtına uyarısı nedeniyle bazı deniz seferleri iptal edildi" desc="Çanakkale'de, Gökçeada ve Bozcaada ilçeleri ile Güney Marmara'daki adalara yarın sabah yapılması planlanan bazı feribot seferleri, beklenen poyraz fırtınası nedeniyle iptal edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/vapur-dha_16_9_1544020370.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/canakkalede-firtina-uyarisi-nedeniyle-bazi-deniz-seferleri-iptal-edildi-2778434/"]

Açıklamada, “Kuvvetli sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle 06.12.2018 Perşembe günü ilimiz genelinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

[old_news_related_template title="İstanbul dikkat! Son dakika fırtına uyarısı geldi! Marmara ve Ege etkilenecek..." desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı son dakika uyarısıyla İstanbulluları dikkatli olması konusunda uyardı. Ege, Maramara ve Batı Karadeniz'in batısında kendini gösterecek fırtına, ulaşımda aksamalara neden olabilecek. İşte Meteoroloji'nin son dakika uyarısı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/avsa-1_16_9_1544008960.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbul-dikkat-son-dakika-firtina-uyarisi-geldi-marmara-ve-ege-etkilenecek-2777970/"]

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarında, kent sakinlerinden olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması istendi.

KKTC'DE DE TATİL

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

Meteoroloji Müdürlüğü de fırtına ve yağışın yarın etkisini artıracağını belirterek, halka dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Bu arada Girne-Lefkoşa ve Girne-Dikmen kara yolu şiddetli yağış nedeniyle ulaşıma kapandı, birçok bölgede enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı elektrik kesintisi oldu. AJANSLAR