Yalova’nın Çınarcık ilçesinde sabaha karşı deprem meydana geldi. Deprem Marmara Bölgesi’ndeki birçok ilde de hissedildi. Deprem vatandaşların korku ve panik içerisinde uyanmalarına neden oldu. Öğlen saatlerinde ise Ankara’da gerçekleşen depremin merkez üssü Kandilli Rasathanesi tarafından Şereflikoçhisar olarak tespit edildi. Akşam saatlerinde ise Akdeniz’de, Muğla’nın Datça ilçesinin 222 kilometre açığında 4,2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

[old_news_related_template title="Hazır değiliz! İstanbul depremi hakkında açıklamadan saatler sonra Yalova'dan deprem haberi geldi..." desc="Bu sabah Marmara Bölgesi'ndeki birçok vatandaş Yalova'da gerçekleşen deprem nedeniyle korkuyla uyandı. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen Yalova depremi ilginç bir tesadüfe de yol açtı, dün İstanbul'un depreme ne kadar hazırlıksız olduğu Prof. Dr. Ahmet Ercan'nın İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarıyla gündem olmuştu, saatler sonra deprem geldi. Kısa süre içinde gerçekleşen deprem tehlikenin ne kadar yakında olduğunu gözler önüne serdi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/istanbul-deprem-son-dakika_16_9_1543555421.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/hazir-degiliz-istanbul-depremi-hakkinda-aciklamadan-saatler-sonra-yalovadan-deprem-haberi-geldi-2768522/"]

SABAH SAATLERİNDEKİ DEPREM KORKUTMUŞTU

Esenköy-Çınarcık-Yalova merkez üstünde yerel saat ile 05:36´da aletsel büyüklüğü 4.3 olan orta şiddette bir deprem meydana gelmişti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Esenköy-Çınarcık Yalova depremiyle ilgili yazılı açıklama yapılmıştı. Açıklamada bölgede çok sayıda ‘diri fay’ bulunduğuna işaret edilerek vatandaşlar, depreme dayanıklı binaları tercih etmeleri konusunda uyarılmıştı. Öte yandan Deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan “bu depremin İstanbul ile ilgisi yok” ifadelerine yer vermişti.

[old_news_related_template title="Son dakika: Ankara'da da deprem! 3.4'lük deprem korkuttu..." desc="Sabah saatlerinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem haberi de Ankara'dan geldi. Son dakika gelişmesine göre Ankara'da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-ankarada-da-deprem-3-4luk-deprem-korkuttu-2769188/"]

YALOVA DEPREMİ SONRASI UYARI GELDİ

“Marmara Denizi ve İzmit Körfezi içerisinden geçen Kuzey Anadolu Fay Zonu´nun Adalar, Çınarcık, Karamürsel, Gölcük, Darıca fay parçaları ve Gemlik Körfezi´nden geçen Gemlik ve Gençali Fayları bölgedeki önemli tektonik yapılardır. Genelde ana yapıların doğrultuları Doğu -Batı ve Kuzey Batı-Güney Doğu gidişlidir. Tarihsel dönemde bölgede Marmara Denizi içerisinde KAFZ´nun kollarının geçtiği hatlar boyunca depremler etkili olmuştu. Ayrıca Yalova ili sınırları içinde ve çevresinde çok sayıda deprem meydana gelmiştir.

Aletsel Dönemde il sınırları içerisinde meydana gelen önemli depremlerin büyüklükleri 5.0-5.9 arasındadır. Büyüklüğü 6.0 olan depremler, genelde Marmara Denizi´nde ve komşu il sınırları içerisinde (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya) meydana gelmiş depremlerdir. İl merkezine en yakın deprem 18 km. uzaklıkta olan 1963 Adalar (İstanbul)-Marmara Denizi depremidir.

Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşaa edilmiş olması depreme karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır”

[old_news_related_template title="Son depremler... Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem" desc="Sabah saatlerinde gerçekleşen deprem ardından bir deprem haberi de Akdeniz'den geldi. Akdeniz açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/deprem-7_16_9_1543592533.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-depremler-akdenizde-42-buyuklugunde-deprem-2769802/"]

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER