24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kalırken, Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından her hafta düzenli olarak sosyal medya üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre cumhurbaşkanı adayları arasında öne çıkan isim geçen hafta ilk kez değişti. MTM'nin sosyal medya ölçümleme servisi aracılığıyla son bir haftada sosyal medya üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre cumhurbaşkanı adaylarının son 1 haftadaki sosyal medya yansımaları ölçüldü. Muharrem İnce 1. sırada yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan  2. sıraya yerleşti.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Eskişehir'de halka hitap etti" desc="CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Şanlıurfa'dan sonra Eskişehir'e geçerek vatandaşlarla buluştu. İnce, Erdoğan'ın 'Ben onun da paşasıyım' sözüne, Kemal Sunal'ın 'Tosun Paşa' filminden bir kesitle cevap verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/resimid_5173406-1_16_9_1528302847.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhurbaskani-adayi-muharrem-ince-eskisehirde-miting-duzenledi-2453006/"]

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz haftalarda 2. sırada yer alırken, bu hafta 1.373.247 ileti ile 1. sırada yer aldı. İnce'nin; Habertürk'te Nagihan Alçı ile diyalogları, farklı illerdeki mitingleri, seçim vaadleri sosyal medyada konuşulan konular arasında yer aldı.

ERDOĞAN'IN VERİLERİ 1 MİLYONUN ÜSTÜNDE

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu haftaki sosyal medya yansımaları, geçen haftaya oranla arttı. Erdoğan'dan bahsedilen sosyal medya paylaşım adedi 1.325.550 oldu.

AKŞENER YÜKSELİŞTE

Sputnik'te yer alan habere göre, diğer partilerin cumhurbaşkanı adaylarının sosyal medyada yansımalarında da değişiklik var.

Mitingler ve çeşitli açıklamalarının yanısıra, Gaziantep'te protesto edilmesiyle ilgili de sosyal medya gündeminde yer alan Meral Akşener, bu hafta 358.872 adet paylaşıma konu oldu.

Temel Karamollaoğlu'nun verileri bu hafta azalsa da geçen haftaki listeye göre, bir üst sıraya yerleşti. Karamollaoğlu'nun bu haftaki sosyal medya yansıması 167.457 adet oldu.

Seçim çalışmalarını cezaevinden sürdüren Selahattin Demirtaş, 150.107 adet iletiye konu edildi.

Bu haftaki sıralamada da yerini koruyan Doğu Perinçek'den 53.956 adet sosyal medya paylaşımında bahsedildi.

[old_news_related_template title="Erdoğan: O yüzden ben diyorum ki CHP kirliliktir" desc="AKP Başkanı Tayyip Erdoğan Muğla'da konuştu. Erdoğan ''Biz çıraklığımızı İstanbul Belediye Başkanlığında yaptık. Kim vardı o zaman? CHP vardı. Geldik çöp dağlarını kaldırdık, susuzluğu bir anda götürdük. O yüzden ben diyorum ki CHP kirliliktir. CHP susuzluktur, CHP hava kirliliğidir.' diye konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/tayyip4_16_9_1528294823.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogan-muglada-2452922/"]

GEÇEN HAFTA ERDOĞAN LİDERDİ

MTM'nin Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirdiği araştırmada Erdoğan birinci, İnce ikinci, Akşaner üçüncü, Karamollaoğlu dördüncü, Demirtaş beşinçi, Perinçek ise altıncı sırada yer alıyordu.