Web sitesinde, nikah tanımı yapan Diyanet, bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikahlanabileceğini belirtti. Diyanet, bulûğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtti. Diyanet, kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini bildirdi. Diyanet'e göre ergenlik çağına girmiş kız çocukları nikahlanırken yanlarında velilerinin olmasının daha uygun olacağını da açıkladı ve “Veli olmasa da olur” dedi.

[old_news_related_template title="Diyanet'e göre 9 yaşına giren kız evlenebilir" desc="Diyanet’ten çocuk geline vize. Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre kızlar ve erkekler, bulûğ çağına girdiğinde nikah kıyabilirler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/cocuk-gelin-iha-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/diyanete-gore-9-yasina-giren-kiz-evlenebilir-2156867/"]

TUNCAY ÖZKAN İSYAN ETTİ: DİYANET ÇOCUK İSTİSMARCILARINI AKLADI!
Sosyal medyada Diyanet'in yaptığı tanıma tepki yağdı. CHP'li vekil Tuncay Özkan, Diyanet'in tanımına "DİYANET ÇOCUK İSTİSMARCILARINI AKLADI! 2017 yılında 387 çocuk istismara uğramış, ülkemiz çocuk istismarı konusunda dünyada 3.sırada iken Diyanet'in yaptığı rezil açıklamaya bakın; 'KIZLAR 9, ERKEKLER 12 YAŞINDA EVLENEBİLİR' Dinimizi ve çocuklarımızı bu kafadan korumalıyız!" diyerek tepki gösterdi.

İşte sosyal medyada Diyanet'in tanımına gelen tepkiler: