Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları açıklandı mı? sorusu atama bekleyen öğretmenler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Adaylar tercih sonuçlarını atama.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. MEB sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları 20 Temmuz günü sona erdi. Sözleşmeli öğretmen atamalarınını bugün açıklanması bekleniyordu, MEB'den gelen son açıklamaya göre sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları yarın saat 11:00'da yapılacak.



MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları, tercih başvuruları derken sıra atama sonuçlarına geldi. Elektronik ortamında 20 tercih yapan adaylarda atama sonuçları heyecanı bugün bitiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) atama sonuçlarını bugün yani 23 Temmuz’da resmi internet sitesi üzerinden açıklayacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ATANANLARIN ÇALIŞMA SÜRESİ 4+2 YIL!

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonucu ataması çıkan öğretmenler atandıkları ilde 4 yıl süresince sözleşmeli olarak çalışacak. Her sene öğretmenlerle sözleşme yenilenecek. 4 yıl süresi sonunda öğretmenler kadroya alınacaklar. 2 yıl da kadrolu olarak çalışacak öğretmenler atandıkları yerde toplamda 6 yıl çalıştıktan sonra faklı illere tayin isteyebilecek. Eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme isteyecek olan öğretmenler 4 yıl sözleşmeli oldukları için bu haktan yararlanamayacaklar. 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra eş durumu tayin başvuru hakkı elde edecekler.

sözleşmeli öğretmen sözcü ile ilgili görsel sonucu

ATAMA SONUÇLARI HEYECANLA BEKLENİYOR

MEB'in sözleşmeli öğretmenlik için açtığı başvurular yoğun ilgi gördü. 3 bin 806 kontenjan ayrılan sınıf öğretmenliğine 9 bin 567 kişi başvurdu. 1907 kontenjan verilen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için 5 bin 115 aday başvuru yaptı. İlköğretim matematik öğretmenliğine 1453 kontenjan ayrılırken, başvuru 3 bin 437 oldu.

Fen bilimleri-fen ve teknoloji öğretmenliğine 2 bin 925 kişi başvururken, kontenjan 1095'ti. 1450 kontenjan ayrılan Türkçe öğretmenliğine 3 bin 914; 2 bin 2 kontenjana sahip İngilizce öğretmenliğine 4 bin 307; 1676 kontenjan ayrılan okul öncesi öğretmenliğine 4 bin 575; 673 kontenjana sahip beden eğitimi öğretmenliğine ise 1848 kişi başvurdu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN İSTENECEK BELGELER

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Atanan adaylardan istenecek belgelerse şöyle sıralandı:

- Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf,

- Mal bildirimi (İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden temin edilecek),

- Elektronik başvuru formunun onaylı örneği,

- Başvuru esnasında ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’ yerine resmi yazı ibraz edenlerden ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’.

- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

ATAMASI İPTAL EDİLENLER BİR YIL BAŞVURAMAYACAK

Ataması iptal edilenler, bir yıl süreyle sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için başvuruda bulunamayacak. Gerekli şartları taşımadıkları için atamaları iptal edilenlerle süresi içinde göreve başlamayanların yerine, sözlü sınav sonuçlarının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süre içinde puan üstünlüğüne göre atama yapılabilecek.