Seçimin ‘anahtar’ partisi haline gelen Saadet Partisi’nin (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 81 il başkanı ile Ankara’da yaptığı toplantıda, AKP ile MHP ittifakına neden katılmadıklarını net bir biçimde anlattı.

İşte Karamollaoğlu’nun sözleri..

'MİLLİ OLMAK: Belli bir istikamette olanlar bir araya gelebilir ama onların yanında olmayanlar için ‘gayrimilli’, hatta ‘hain’ gibi bir hava estirmeye kawla kucaklayabilmektir. Siz milletin yarısını elinizin tersiyle itip kendinizi milli addederseniz, bu komik kalır.

SAADET PARTİSİ REHBERDİR PUSULAYIZ: Şu anda Saadet Partisi rehberdir, pusuladır. Saadet Partisi dışında bir Milli Görüş olmaz. Milli Görüş, Necmettin Erbakan Hoca’nın kurduğu bütün fabrikaları satıp yıkmak değildir. Bu ülkeyi borca mahkûm etmek hiç değildir. Şahsiyetli bir dış politika izlemek yerine, AB’nin kapısına yapışmak da değildir. Bunları yapamıyorsan, Milli Görüş iki dudağının arasında bir laf olarak kalır. Adalette 80’inci sırada, yolsuzlukta zirve yapan ülkeler arasında sayılamayız. Ekonomide dışa bağımlı, borca mahkum bir ülke olmayız. Faiz bütçesi istemiyoruz. Asgari ücreti açlık sınırında, topraklarının çoğu ekilmeyen, çiftçileri mağdur, geçim sıkıntısı çeken bir ülke olmak istemiyoruz. Avrupa’nın, Amerika’nın etine, sütüne, mercimeğine, samanına, buğdayına muhtaç bir ülke olmak istemiyoruz. ROTAYI ŞAŞIRDILAR: Bugün içinde bulunduğumuz durum, 15 yıl öncesiyle kıyaslanamaz. Irak’ta kendi iradesini ABD’nin iradesine teslim ettikten sonra rotayı şaşırdı bu arkadaşlarımız. Orada 1.5 milyon insan katledildi. O katillere destek verenler, bu vebalden kurtulamaz. ‘Allah bizi affetsin’ demek yetmez. O hatadan dönmesi icap eder. Bu iktidar politika belirlemede tasnif bile yapamıyor. Ekonomi, eğitim, sosyal problemler konuşulmuyor. Bunların derdi İstanbul Kanalı ve 14 tane şeker fabrikasının özelleştirilmesi. Bu mu memleketi düze çıkaracak? Bu nasıl milli bir mantık?

[old_news_related_template title="MHP'den 'gizli ittifak' görüşmeleri iddiası" desc="MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 'koalisyon' ve 'ittifak'ın farklı konular olduğunu belirterek, CHP-HDP-İP ve SP'nin gizli toplantılarla ittifak arayışlarında olduğunu öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/mhpcatlak8801_16_9_1520178644.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mhpden-gizli-ittifak-gorusmeleri-iddiasi-2264134/"]