Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Doğancı köyü heyelan ve sele teslim oldu. Heyelan sonucu köydeki bir çok ev kullanılamaz hale gelirken araçlar selde sürüklenerek ağır hasar aldı. Köyde bulunan vatandaşlar evlerin üst katlarına sığınıp ilk yardımın gelmesini bekledi. 7 saatlik çalışma sonucu Orhaneli-Bursa istikameti halen kapalıyken ulaşım Orhaneli istikametinden çift şerit olarak sağlanıyor.

[old_news_related_template title="Sağanak yağış Bursa'yı esir aldı!" desc="Bursa'da Uludağ'a yağan şiddetli yağmur nedeniyle dereler taştı. Sokakları su basarken, vatandaşlar arabalarını kurtarmak için büyük mücadele verdi. 2 restoran da selden büyük hasar görürken bir kamyon sel sularında sürüklendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/yagmur880-1_16_9_1527268500.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bursayi-su-basti-sel-kamyonu-surukledi-2429929/"]
Olay yerine başta, AKUT, BAKUT, NAK,JAK,AFAD ekipleri ve gönüllü olarak çalışmalara katılan vatandaşlarda bulunuyor. İş makineleri ile heyelanla yoldan geçen araçların üzerine düşen kaya ve topraklar kaldırılırken ortaya içler acısızı manzaralar çıktı. Su basan evlerin içerisi kullanılamaz hale gelirken köylüler yetkilerden bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istedi.Heyelan sonucu Kayanın altında kalan ve içerisi toprak dolan araç AKUT ekipleri tarafından çıkarılırken içerisinde herhangi bir vatandaşın olmaması yüreklere su serpti. Çalışmaların sabah erken saatlerine kadar süreceğini belirten ekipler olay yerinde kalarak olası ikinci bir felaket için tedbir aldı.

bursa-sel-gunduz-2 bursa-sel-gunduz1

SEL TARIM ALANLARINI DA VURDU

Bursa’da aniden bastıran şiddetli yağış ve ardından yaşanan dolu yağışı binlerce dönüm meyve bahçesine zarar verdi. Üreticiler yetkililerden yardım bekliyor.
Osmangazi ilçesine bağlı ova köyü olan Selçukgazi, Karabalçık, Avdancık, İsmetiye ve Demirtaş mahallelerinde etkili olan dolu yağışı içinde incir, üzüm, zeytin ve şeftali bahçelerinin bulunduğu binlerce dönüm tarım arazisine zarar verdi. Şiddetli yağmurlu birlikte gece saatlerinde başlayan dolu 9 dakika boyunca etkili oldu. Yeni tane oluşmaya başlayan meyvelere düşen dolu yüzlerce ton meyveye olgunlaşmadan zarar verdi. Tarım sigortası olmayan çiftçiler ise kara kara düşünüp devletten gelecek yardımı bekliyor.
Doluyla birlikte özellikle yeni tane oluşturmaya başlayan üzüm asmalarının daha fazla zarar gördüğü belirtildi. Doludan etkilenen bahçeleri gezip inceleme yapan Karabalçık Köyü Muhtarı Kasım Çiçek, “Dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmurla birlikte dolu da yağdı. Bu dolu yağışı bizim köyümüzde 2 bin dönüm kadar bir alanda etkili oldu. Pazartesi günü hasar tespit çalışmasına gelecekler ağırlıklı olarak üzüm, incir ve zeytin ağaçlarında etkili oldu” dedi.
Ürünleri zarar gören üreticiler ise “Gözümüz gibi baktığımız ürünlerimiz yağan doluyla birlikte büyük zarar gördü. Bizim sigortamız yok devletimizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.,


bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-1 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-2 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-3 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-4 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-5 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-6 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-7 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-8 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-9 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-10 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-11 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-12 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-13 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-14 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-15 bursa-saganak-yagis-heyelan-foto-ajanslar-16