Teyakkuz haline geçen TSK, İblib'e komşu Hatay'ın sınır hattına birçok bölgeden askeri araç ve personel takviyesi yapıyor. Sınır hattında gönderilen zırhlı paletli silahlar arasında modernize edilen M-60 tankları da yer alıyor. Özel klimayla donatılan ve bölge koşullarına uygun M-60 tanklarında, göç durumunu gözetleyebilen yakın mesafe gözetleme sistemi de yer alıyor. Füzelere karşı lazer uyarı sistemi, 12.7 milimetre SARP uzaktan kumanda edilen silah sistemi, ASELSAN sürücü görüş sistemi ve zırhı güçlendiren koruma astarına da sahip olan tanklar, sınır hattında etkin görev yapıyor.

[old_news_related_template title="Suriye sınırına askeri sevkiyat" desc="ASELSAN tarafından modernize edilen M60T tanklarının yüklü olduğu çok sayıda tır Hatay'a ulaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/20180902_2_32174314_36865145_web_16_9_1535891557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/suriye-sinirina-askeri-sevkiyat-8-2604402/"]

İdlib'e müdahale sonrası Türkiye'ye gelebilecek göç dalgası için de Suriye topraklarında kurulan Atme kampı hazır hale getirildi. TSK'nın İdlib'i çevreleyen 12 gözlem noktası da beton bariyerler ve ateş destek vasıtalarıyla güçlendirildi.

İDLİB'E HAVA SALDIRILARI DÜZENLENDİ SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Öte yandan Rusya İdlib'de bazı bölgelere bugün hava saldırıları düzenlendi. Saldırı üzerine Türkiye sınırındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

İdlib'in Cisir Şugur ilçesine bağlı Şagar kasabası ile Basnakol köyü arasındaki ve Türkmen Dağı'ndeki ormanlık alanlara öğle saatlerinde hava saldırısı düzenlendi. Rus uçakların sortileriyle vurulan bölgelerden duman yükseldi. Saldırılarda ölüp olmadığı ise henüz açıklanmadı. İdlib'in Cisir Şugur ilçesinin güneyinde ise bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada 2 kişi yaralandı.

DHA