İstanbul Ağır Ceza mahkemesindeki duruşmanın önceki celselerinde K.Y isimli kadını tanık olarak dinlenilmesi talep edildi.

Mahkeme daha sonra Hatay’da yaşayan K.Y’ye ulaştı. Tebligat yapılan K.Y’ye  İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki bir duruşmada tanık olarak dinleneceği söylendi. Kendisine ulaşan tebligattan sonra şaşırdığını ifade eden K.Y, eşiyle birlikte bin kilometre uzaklıktan İstanbul Adliyesine geldi. Duruşmada kendisine yöneltilen sorular karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen tanık, “İsim benzeliği olabilir mi? Çünkü sorulan sorulara anlam veremiyorum. Sanığı da tanımıyorum” dedi.Sanık Gülşah D’de tanığı tanımadığını ifade etti.
Mahkeme heyeti de yaptığı incelemeden sonra duruşmada hazır olan tanığın isim benzerliğinden dolayı getirildiğini ifade ederek tanık K.Y’nin duruşmadan ayrılabileceğini belirtti.

Tam bin 100 kilometre yol kat etti 'Yanlış tanık' tam bin 100 kilometre yol kat etti

“DURUŞMA İÇİN HATAY’DAN GELDİM”


Daha sonra duruşma salonundan çıkan tanık SÖZCÜ’ye konuştu. Eşiyle birlikte duruşma için Hatay’dan geldiklerini söyleyen tanık “Geçen ay bana telefonla ulaşılarak bir davada tanık olduğum ve duruşmaya gelmem gerektiğini bildirdiler. Ben de eşimle birlikte Hatay’dan bu duruşma için geldik. İlk arandığımda da çok şaşırmıştım. Duruşmada da bir yanlışlık olduğunu anlattım. İsim benzerliğinden dolayı olduğu anlaşıldı” dedi.

Mahkeme heyeti yaşanan olaydan sonra mütalaa için ara verdi. Daha sonra görüşünü açıklayan savcısı, sanığın Bylock kullandığını ve içeriklerinin de tespit edildiğini söyledi. Savcı, sanık Gülşah D’nin “Silahlı Terör Örgütüne üye olma” suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.