Dün seçim çalışmalarına Malatya ve Elazığ'da devam eden İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, sosyal medya dolaşan hakkındaki bir iddiayla ilgili Tansu Çiller'den cevap istemişti.

Akşener'in, "Sayın Erdoğan’a acıyorum bu kadar ahmağa nasıl katlanıyor. Sosyal medyada bir şey dolanıyor. Çiller demiş ki; ben 28 Şubat’ta devlet belgelerini ABD’ye satmışım. Yalnız bu belgeleri görenler AKP’de milletvekili. Buradan ilan ediyorum. Sayın Çiller bunun doğru veya yalan olduğunu açıklamak zorundadır. Bir başbakan olarak, o devrin başbakanı olarak yapmak zorundadır. Belinde silah olanlardan kimlerin titrediğini, kimlerin kaçtığını, kimlerin korkudan titrediğini açıklamak zorundadır. Tek başına bırakılıp 10 gün telefonu çalmayan birisiyim. Ağır abi gezen herkesin ipliğini pazara çıkarmazsam Akşener değilim. Rahmetli Erbakan’ın teşekkür ettiği tek kişiyim ben. Meral Akşener’e dil uzatırken herkes dikkatli olacak. Her türlü karartma ve hakaret oyunları oynanmaya devam ediliyor" sözlerine, Çiller cevap verdi.

"AÇIKLAMA BANA AİT DEĞİL"


Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, sosyal medyada ismi kullanılarak yapılan açıklamaların kendisine ait olmadığını bildirdi. Çiller, yaptığı yazılı açıklamada, "Benim tarafımdan yapılmayan hiçbir açıklama bana ait değildir. Ayrıca hiç kimse benim ismim üzerinden siyasi rant peşinde koşmasın. Kamuoyuna saygıyla sunulur." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Elazığ'da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, sosyal medyada kendisi ile ilgili dolaşan bir iddiayı gündeme getirerek Tansu Çiller’i işaret etmişti