Son sözlerin söylendiği duruşmada, ilk olarak konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek olduğu görünüyor. Perinçek, "Bu dava Türkiye Cumhuriyetine, Türk milletine, Türkiye vatanının bütünlüğüne ve Türk devrimine karşı bir uygulamadır. TSK'nın çökertilmesine ve Türkiye İşçi Partisi'nin çökertilmesine karşı bir uygulamadır. Emperyalist bir uygulamadır. Bu davada suçlular vardır ancak bu suçlular sanık sandalyesinde değil hakim ve savcı sandalyesinde oturmaktadır." dediği görülüyor.

[old_news_related_template title="FETÖ'cülerin 7 yıl sakladığı görüntü ortaya çıktı! Polislerin Ergenekon kumpası itirafı" desc="FETÖ’cü hakim, savcı ve polislerin sakladığı itiraf görüntüleri Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılaması yapılan Ergenekon davasının dosyasına girdi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan Ergenekon sanığı eski yarbay Mustafa Dönmez, dava dosyasına hem Zir Vadisi hem de Sapanca’daki bağ evinde yapılan aramaya ilişkin 3 ayrı görüntü sundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/kre.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/fetoculerin-7-yil-sakladigi-goruntu-ortaya-cikti-polislerin-ergenekon-kumpasi-itirafi-2141571/"]

CHP'Lİ BALBAY: HUKUKUN HALKAN KAÇIRILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Perinçek'ten sonra ise CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın konuştuğu görülüyor. Balbay, "Bu aşamada heyetinizin bu saldırının neresinde olduğuna karar vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Hukukun halktan kaçırıldığını düşünüyorum" dedi.

Vatan Partisinin üyelerinin konuşmasının ardından eski Orgeneral Hurşit Tolon'un söz aldığı görülen videoda Tolon mahkeme heyetine "5 yıldır bir hukuk katliamının mağduru ve tutsağı olarak, düzmece tanıklar ve delillerle haksız ve mesnetsiz olarak suçlanmaktayım. Sizi vicdanlarınızla baş başa bırakıyorum. Kendime ait canı da Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı aziz vatana armağan ediyorum." şeklinde seslendi.

[old_news_related_template title="Şike ve Ergenekon hakimleri Yunanistan'a kaçarken yakalandı" desc="Edirne'de, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı şike davasına bakan hakim Bülent Kınay ile Ergenekon hakimlerinden Fatih Mehmet Uslu, Yunanistan'a kaçarken yakalanarak gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/hakim-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-sike-ve-ergenekon-hakimleri-yunanistana-kacarken-yakalandi-2058327/"]

"BİZ BU TİYATRONUN OYUNCULARI OLMAYACAĞIZ"

Aydınlık'tan alınan video görüntülere göre duruşma zaman zaman çeşitli karışıklar nedeniyle bölünüyor. Bu bölünmelerden sonra CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in son sözleri ekrana geliyor. Çiçek "Baskı altında kapıları tutarak, insanların doğal ihtiyaçlarının karşılanmasına engel olarak, insanlara son sözü söyletmek hiç bir zaman savunmadığımız yargılama tiyatrosunun tescili anlamına gelir. Biz de bu tiyatronun oyuncusu olmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.