Olay dün öğle saatlerinde yaşandı. 40 yıldır çiftçilik yapan Mustafa Türker, tarlasında çift sürdüğü sırada yanına Biga İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerler geldi.

Jandarma ekibi Mustafa Türker'e GBT kontrolü yaptı. Kimliğini yanında olmayan Türker, jandarma ekiplerince gözaltına alınarak karakola götürüldü. Köyünden kimliği getirilene kadar nezarethanede tutulan Türker, daha sonra serbest bırakılarak 124 TL idari para cezası kesildi.

"İLK DEFA BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIK"

Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan çiftçi Türker, böyle bir şeye ilk defa şahit olduklarını belirterek: "Dün tarlamda çift sürüyordum. Bir anda Jandarmalar geldi. Ne olduğunu anlayamadım. Bana kimlik sordular, 'TC numaramı biliyorum' dedim. 'Olmaz' deyip gözaltına aldılar. Köyden kimliğim gelene kadar nezarethanede bekletildim. Ben ve çiftçi arkadaşlarım ilk defa böyle bir durum ile karşılaşıyoruz. Mağdur olduk. " dedi.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Atilla Diren yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulundu. Diren, durumun kabul edilebilir bir şey olmadığını ve yetkilileri göreve davet ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Gerlengeç Köyü'müzde tuhaf bir olayla karşılaştık. Parti üyemiz Mustafa Türker, tarlada çift sürdüğü sırada Jandarma ekiplerinin kimlik sorgusu ile karşılaşıyor. Çiftçi arkadaşımız çift sürdüğü için kimlik taşımadığını ifade ediyor. Bunun üzerine jandarma ekipleri çiftçi arkadaşımızı Sinekçi'de bulunan karakola götürüyor. 2 saat burada tutuluyor. Gerlengeç Muhtarı Murat Yanıt da konuyla ilgili haberdar ediliyor. Muhtarımızın Sinekçi Karakol Komutanı'nı aramasına ve çiftçi arkadaşımız Mustafa Türker'i yakından tanıdığını söylemesine rağmen; karakol komutanı oralı bile olmuyor. 2 saat sürenin ardından çiftçi arkadaşımızın kimliği getiriliyor ve çifti arkadaşımız 124 liralık ceza kesilerek serbest bırakılıyor. Ekonomik sıkıntıları bir yana bırakın, köylerimizde çiftçilerimizin yaşadıkları zorluklar yetmezmiş gibi bir de hükümetin kolluk kuvvetleri zorluk çıkarıyor. Bu konuda Biga Kaymakamı, Çanakkale Valisi, İçişleri Bakanı'nı ve Çanakkale milletvekillerimizi göreve davet ediyorum. Çiftçimizin taciz edilerek işinden alıkonulması kabul edilebilir bir şey değil. Çiftçinin çift sürerken kimlik taşıdığı nerede görülmüş. Hükümetin kolluk kuvveti, muhtarın beyanına rağmen nasıl kayıtsız kalıp, arkadaşımızı 2 saat alıkoyabiliyor. Gerçekten çok üzücü bir olay, bu yaşadığımız."