Meclis’in Dikmen Kapısı girişinde yaşanan olayın görüntüleri de ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, CHP’li Mahmut Tanal’ın polisle tartıştığı ve üzerinde Atatürk resimli tişört bulunan kadının tişörtünü çıkarttığı görülüyor.

 

"ATATÜRK RESMİ VAR"

Tanal, görüntünün servis edilmesine tepki göstererek, ''Polis, ziyaretçimizin üzerindeki tişörtle Meclis’e giremeyeceğini söyledi. Tişörtte Atatürk resmi var. Ben ısrarcı oldum, polis engel oldu. Ben de ‘Madem izin vermiyorsunuz, o tişörtü ben giyeceğim ve ben gireceğim’ dedim. Hanımefendi tişörtü çıkardı, ben aldım. Aslında hedefleri şuydu; kapıyı tuttular. Milletvekili bu kapıyı zorlar mı diye beklediler. Ben o kapıyı zorlamadım, tişörtü aldım başka kapıdan geçtim. Yani ‘Mahmut Tanal’ı acaba nasıl provokatör olarak gösterebiliriz’ diye kumpas kurdular. Biz o kumpasa gelmedik. Hanımefendinin bütün kimlik bilgilerini aldılar, Meclis’e girişini yasakladılar. Meclis’in üzerinde şu anda polis vesayeti var. Bu polis vesayetini kıracağız” dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... TBMM'de Atatürk tişörtü skandalı" desc="Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, CHP Grup toplantısına gelen Cafer Darı adlı bir vatandaşın üzerindeki ‘’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’’ yazılı Atatürk fotoğraflı tişörte polis el koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/tbmmde-ataturk-tisortu-skandali_16_9_1522148115.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-tbmmde-ataturk-tisortu-skandali-2313758/"]

TANAL: YASAK DEĞİL

CHP'nin son grup toplantısına büyük bölümü kadın ziyaretçilerinden oluşan yüzlerce partili katılmıştı. Kadın partililerin büyük bölümü de Atatürk resimli tişört ve kaşkollarla Meclis’e geldi. Girişine izin verilmeyen kadının tişörtünün arkasında ‘CHP Çankaya’ yazdığı için engellenmek istendiği öne sürüldü. Mahmut Tanal ise, Meclis’e parti adı yazan tişörtle girmenin yasak olamayacağını söyledi.

[old_news_related_template title="TBMM'de kadınlardan Atatürk tişörtlü tepki" desc="Geçtiğimiz hafta, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partilerin grup toplantısı yapılırken CHP grup toplantısını izlemeye gelen bir vatandaşın giydiği Atatürk tişörtünün üzerinden çıkartılması rezaletinden sonra, CHP'li kadınlar Meclis'e üzerinde 'Ne mutlu Türk'üm diyene', '1881-1938 sonsuza dek' yazan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafı da basılmış Atatürk fotoğraflı tişörtlerle gelerek tepkilerini gösterdi. Kadınlar ayrıca TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın uygulaması ile, tiyatro gösterisi sırasında kadın sanatçıların sahneye çıkarılmamasını da protesto etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/meclis-kadinlar-sozcu_16_9_1522751868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tbmmde-kadinlardan-ataturk-tisortlu-tepki-2327165/"]