CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blokun düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye'de günde ortalama 5 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini dile getiren Özkoç, "İnsanlarımızın hayatı neden bu kadar değersiz? Türkiye gibi bir ülkede savaşta kaybedilmeyecek kadar insan kaybetmemizin vicdani rahatsızlığını hiç kimse duymuyor mu?" dedi.

[old_news_related_template title="AKP ve CHP'li başkanlar karşılıklı çiftetelli oynadı" desc="Yerel seçimler yaklaşırken, siyasetçiler de sokağa inmeye başladı. Bursa Mustafakemalpaşalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği geleneksel futbol turnuvasının ödül töreninde AKP'li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey siyaset meydanlarında görmediğimiz bir dostluğa birlikte imza attılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/resim1_6771939_16_9_1543321240.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akp-ve-chpli-baskanlar-karsilikli-ciftetelli-oynadi-2762758/"]

'ŞEREFTEN YOKSUN' TARTIŞMASI

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 3 yıl önce öldürüldüğünü söyleyen Özkoç, şunları söyledi:

"Türkiye gibi bir ülkede 'İstihbaratına, emniyetine, polisine güveniyorum.' diyen bir Cumhurbaşkanımız, şereften yoksun 'İçişleri Bakanına güveniyorum' diyen Cumhurbaşkanımız, neden bunların hesabını sormuyor?

Türkiye'de büyük laflar söyleniyor, 'Biz büyük ülkeyiz, büyük olmaya devam edeceğiz.' diye. Elbette büyük ülkeyiz ama kendi askerini soğuktan donarak ölmesinden utanan bir Cumhurbaşkanına sahip olduğumuz zaman, Türkiye'de kimliği belirsiz cinayetlerin olmadığı, şereften yoksun bir İçişleri Bakanımız olmadığı zaman, Türkiye'nin demokrasisinin her şeyin üstünde tutulduğu zaman Türkiye, büyük ve güçlü bir ülke olacaktır."

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Şentop, Özkoç'u, İçişleri Bakanı ile ilgili hakaret içeren bir ifade kullandığı yönünde uyardı.

Özkoç ise artık Türkiye'de yasaların, kendilerinin nasıl konuşacağına izin verdiğini savunarak, "Türkiye'de yasalarımız, bir partinin genel başkanına 'şerefsiz, haysiyetsiz' diyen bir İçişleri Bakanına, 'Bu, eleştiri kapsamı içindedir' diyerek izin veriyor" dedi.

Özkoç ayrıca, "Biz gerçekten hem devletimize hem de milletimize yakışır bir konuşma üslubu içerisinde hareket edeceğiz ama bunu herkesin bilmesini istiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi bundan böyle hem kendi lideriyle hem CHP ile milletimizi aşağılayan ayrıştıran ve yok eden her kelimeyi sahibine fazlasıyla iade edecektir, bundan hiç geri adım atmayacaktır. Ülkemizi parçalamak, ayrıştırmak, aşağılık sözlerle, kabadayıvari hareketlerle ülkeyi yönetmek isteyenler nasıl hareket ediyorlarsa karılığını öyle bulacaklardır" ifadelerini de kullandı.

Şentop, konunun kanunla ilgili bir husus olmadığını, mahkeme kararı olduğunu belirterek, "Muhtemelen istinaf, temyiz aşamalarında doğru bir karara ulaşılma imkanı var. Onu beklememiz lazım. O bakımdan kaba ve yaralayıcı ifadelerin özellikle Genel Kurulda ifade edilmemesi gerekir" karşılığını verdi.

BİR TARTIŞMA DA "SAYIN ÖCALAN" NEDENİYLE ÇIKTI

Meclis Genel Kurulu'nda HDP'li vekillerin konuşmalarında terörist elebaşı Abdullah Öcalan için  "Sayın Öcalan" ifadelerinin kullanılması İYİ Partili vekillerin tepkisini çekti. İYİ Partili Grup Başkanvekili Lütfü Türkan, HDP'li vekilleri "Sayın Öcalan" ifadesine AKP'den tepki gösterilmemesini de eleştirdi. İYİ Parti ve HDP'li vekiller arasından çıkan sözlü atışmanın ardından Genel Kurul'a ara verildi.