İstanbul Florya’da bir huzur evinde çalışan  C.B.  isimli kıza Şırnak'ta yaşayan eski sevgilisi kumpas kurmaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre; Şırnakta’ta yaşayan A.Y. isimli genç adam, eski sevgilinin iş yerine geçtiğimiz yıl imzasız bir mektup gönderdi.  Mektupta eski sevgilisi E.A. ile aynı iş yerinde çalışan kız arkadaşı için “Bunlar PKK terör örgütüne üyedirler. İstanbul'da bulunma amaçları ise büyük bir eylem hazırlığında olmalarıdır. Eğer bunları kovmazsanız siz de terör örgütüne yardım etmiş sayılırsınız.” gibi ifadeler yer aldı. İhbar mektubu üzerine harekete geçen iş yeri ise durumu yargıya taşıdı.

Mektubu; Şırnak Uludere'den A.Y.'nin gönderdiği tespit edildi ve hakkında “İftira, İmzasız Mektupla veya Özel İşaretlerle Tehdit” suçlarından 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“EVLENME TEKLİFİNİ KABUL ETMEYİNCE İFTİRA ATTI”


Bakırköy  Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada şikayetçi olan genç kız C. B., “A.Y.  benim eski erkek arkadaşımdı. Evlenme teklifini kabul etmeyip, kendisinden ayrılınca böyle bir iftirada bulundu. Bu imzasız mektup bakım evinin genel müdürü geldi. Bir hafta sonra bizi çağırdı ve durumu anlattı. Biz de gelip şikayetçi olduk” dedi. Genç kızın iş yerindeki arkadaşı diğer 'mağdur' arkadaşı ise “A.Y. ile arkadaşım C.B.'nin erkek arkadaşı olarak tanıştım. Arkadaşım ondan ayrılınca bize iftira attı. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

‘’KÖTÜ BİR NİYETİM YOKTU... ULUDERE’YE DÖNSÜN İSTEDİM’’


İfadesi alınan A.Y. ise 2012 yılında tanışıp arkadaşlık etmeye başladığı sevgilisi C.B. ile 3 yıl süren  ilişkilerinin ardından ayrıldıklarını ve aradan geçen bir yılın sonunda yeniden barıştıklarını sonrasında sevgilisinin İstanbul’a çalışmak için gittiğini söyleyerek ifadesine söyle devam etti:

“İstanbul’dayken de ilişkimiz devam ediyordu. Kendisi konuşmalarımız esnasında gecenin geç saatlerinde beni arayarak mutsuz olduğunu ve bu kurumda çalışmak istemediğini bu nedenle alkol aldığını ağlayarak söylüyordu. Onu sevdiğimden dolayı üzülmesini istemiyordum. Kendisine niçin Uludere’ye gelmiyorsun dediğimde paraya ihtiyacı olduğunu ve çalışması gerektiğini söylüyordu. Başına kötü bir şey gelmesin diye çalıştığı kuruma imzasız bir mektup bıraktım. Mektupta da sevgilimin terör örgütüne üye olduğunu yazdım. Bunları yapmamın tek nedeni onu İstanbul’dan Uludere’ye getirmekti. Kötü bir niyetle yapmadım. Amacım onu korumak ve kollamaktı. onun terör örgütü ile herhangi bir bağının olup olmadığını bilmiyorum. Başına kötü bir hadise gelmesin diye bu yolu seçtim. Çalıştığı kurum devlet dairesi olsaydı böyle bir şey yapmazdım. Yaptığım hatanın buraya kadar geleceğini tahmin etmedim. Pişmanım. C.B.’nin  mektuptan haberi olduktan sonra töhmet altında kalmaması için hemen İstanbul’a çalıştığı kuruma gittim. Olayın içeriğini anlattım ve kuruma onun hakkında yazdıklarımın asılsız olduğunu söyledim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Lehime olan hükümler uygulansın” dedi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.