Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince gerçekleştirildi. TEM Polisi'ne  M.M.D. isimli bir kişinin kaybolduğu ve ailesinin emniyete başvuru yaptığı belirtilerek, aranan kişinin terör örgütü PKK/KCK'ya katılabileceği bildirildi.
Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler M.M.D.'nin örgütün kırsal yapılanmasına katılmak için hazırlık yaptığını belirledi.  Çalışmaların ardından adresi belilenen M.M.D.'nin yakalanması için 7 Ağustos'ta operasyon düzenlendi. M.M.D.'yı yakalayan ekipler çalışmalara devam etti.

terorist-olacakti-ailesi-ihbar-etti-2İKİNCİ OPERASYON


Şüphelinin irtibarlı olduğu bazı isimler belirlendi. Çalışmalarda terör örgütünün bütün legal ve illegal eylemlerini hazırlayan ve örgütün bütün unsurlarını kontrol ederek koordinesine sağlayan KCK/ TM yapılanmasının üst düzey isimlerden olduğu öne sürülen A.E.'ye ulaşıldı. Terör yapılanmasının sözde yargılama birimi Barış ve Adalet il sözcüsü A.E. ile 7 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda, kurusıkı tabancadan dönüştürülen 2 bilye atan silah,  bir tüfek, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

BEŞİ TUTUKLANDI

TEM birimlerinin 2 günlük çalışmasında gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  Çalışmaların ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 4 şüpheli serbest bırakıldı.