2013 yılında Hatay Rayhanlı'da düzenlenen iki kanlı bombalı saldınının faili 53 kişinin katil zanlısı terörist Yusuf Nazik'in gözaltı süresi uzatıldı. Nazik Lazkiye'de düzenlenen MİT operasyonu ile Türkiye'ye getirilmişti.

Zaman zaman MİT görevlilerinin de katıldığı sorgulamada Nazik’in, örgütün güncel durumu, yurt içi ve dışındaki bağlantıları, Suriye’deki faaliyetlerinin yanı sıra örgüt elebaşı Mihraç Ural’ın Suriye istihbaratı El Muhaberat ile ilişkileriyle ilgili de önemli bilgileri polis ve istihbarat yetkilileriyle paylaştığı, çeşitli isim ve adresler verdiği öğrenilmişti.

[old_news_related_template title="Terörist Yusuf Nazik'in yakalanmasındaki iki kritik detay" desc="Reyhanlı katliamının planlayıcılarından terörist Yusuf Nazik'in yakalanmasındaki iki kritik detay; Lazkiye ve 'yabancı istihbarat desteği alınmadan...'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/kapakss_16_9_1536742109.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/terorist-yusuf-nazikin-yakalanmasindaki-iki-kritik-detay-2622269/"]