Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaşanan tartışmaları değerlendiren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan bir kez daha 'kurultay yok' ifadelerini kullandı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tezcan, "Tartışma belki bir kaç gün daha sürer ama daha sonra biter. Genel başkan genel merkez açısından bir kurultay çağrısı yok. Genel başkanın gündeminde kurultay çağrısı yok Parti Meclisi'nde de böyle ağırlıklı irade yok. gördüğümüz kadarıyla da kurultay delegelerinin çoğunluğu olağanüstü kurultay yapılması taraftarı değil. Delegelerin büyük çoğunluğu parti içindeki kurultay tartışmalarının yerel seçim hazırlık sürecini kötü etkileyeceğini düşünüyor. Elbette kurultay isteyen bir kesim de var. 1990 yılında partiye üye oldum o günden bu yana her seçim sonrası kurultay tartışmaları yaşanır

İNCE'NİN DEĞİL CHP'NİN PROJESİ


Sayın Muharrem İnce parti ile yarışmadı Sayın Erdoğan ile yarıştı. Muharrem İnce'nin 81 milyonunu Cumhurbaşkanı olması parti rozetini çıkarması sadece İnce'nin projesi değil CHP'nin de projesi. Başarı da başarısızlık da ortaktır. 15 milletvekilinin gönderilmesi Millet İttifakı'nın oluşturulması Muharrem İnce'nin aday gösterilmesi bunlar doğru adımlardı.
Bir dahaki kurultayda bir başka aday çıkabilir. Ama şu anda yapılacak şey genel başkan nasıl bütün kadroları niteliklerine göre değerlendirdiyse bundan sonraki süreçte de böyle yürümektir."  diye konuştu.

İNCE'YE YANIT


Muharrem İnce'nin 'Kimse benden kurultay lafı duymayacak' sözlerinin ardından 'parti organları gereğini yapar' sözleri hatırlatılan Tezcan,  "Kurultay istedim demiyor ama örgüt gereğini yapar diyor. Bence uygun olmamıştır." dedi. MYK toplantısı sonrası Tezcan'ın sözleri hatırlatılan Muharrem İnce ise 'parti içi tartışmalara basın yolu ile cevap vermem' demişti.

Seçim öncesinde Milleti İttifakı içinde yer alan İYİ Parti'nin ittifakı bitti açıklamasını da değerlendiren Tezcan "15 milletvekilini demokrasiye karşı kurulan tuzağı önlemek için sayın genel başkanımız gönderdi doğru bir adım attı. Seçimin bitmesiyle teknik anlamda ittifakın sona ermiş olması doğaldır. Seçim ittifakı sadece seçimi kapsayan bir protokol olmanın çok ötesindeydi. Çünkü orada temel ilkeler vardı." diye konuştu.