Değerli Sözcü okurları diyerek videoya kaydetmeye başladı. Eski traktörünün deposunu 300 liraya doldurduğunu belirten çiftçi "bizi yıldırmaya, tarımı bitirmeye çalışıyorlar. Zarar edeceğimi bile bile ekiyorum" dedi.

ÇİFTÇİ "DURUM ÇOK VAHİM"


Çorum Dodurga'da tarlasını süren çiftçi "durum çok vahim" diyor. Haklı tepkisinde tüm çiftçilere sesleniyor ve "gelecek kuşaklar için kendi tohumumuza sahip çıkmalıyız" diyor.  Dertli çiftçi, Sözcü Gazetesi WhatsApp İhbar Hattı'na gönderdiği videoda şu cümleleri söylüyor. "Ben zarar edeceğimi bile bile ekiyorum. Arkadaşlar gerçekten durum çok vahim. Bizi yıldırmaya vazgeçirmeye çalışıyorlar. Dedemden kalan organik tohumları ekiyorum. Allahıma şükür sağlıklıyım. Kar etmiyorum mazot çok pahalı. Gübreyi kullanmıyorum. Organik kendi hayvanlarımın gübresini kullanıyorum.

 

"BİZİ BOĞAZIMIZDAN BAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR"


"İmkanı olan değerli çiftçi kardeşim hükümete bakmayın. Zarar edeceğinizi bile bile ekin. Dışardan birşey alıp satmayın. Kendi tohumunuzu ekin. Kendi çevrenize bu dohumu dağıtmaya çalışın. Tamamen tarımı bitirmeye çalışıyorlar. Zarar edeceğimi bile bile ekmeye biçmeye çalışıyorum. Gelecek kuşaklara bu tohumu iletmemiz lazım. Yoksa durum gelecek kuşaklar için vahim.  Soner Yalçın'ın dediği gibi "bizi boğazımızdan bağlamaya çalışıyorlar" dedi.