Akşener’in 30 Mayıs’ta kamuoyuna açıkladığı seçim beyannamesinde TRT için, “Islah edilebilir bir kurum olma özelliğini yitirmiştir” denilerek şu tespit yapıldı:

“TRT, toplumun ihtiyaçlarının dışında ve piyasa koşullarına duyarsız, kamu kaynaklarını ve milletin gelirlerini israf eden bir kuruma dönüşmüştür. Hiçbir vatandaşımızın ve devletin sırtında büyük bir yük olan TRT’yi satacağız”

2,5 MİLYAR LİRA


İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Akşener katıldığı miting ve tv programlarında TRT’nin yıllık maliyetinin 2,5 milyar lira olduğunu belirterek şunları söylemişti:

“Yandaş çiftliği haline dönüşen bu kurumu satacağız. Madem özelleştirmeye karşısınız şeker fabrikalarımız satıldı bir saniye o fabrikaları gösterdin mi TRT? Bu meydana geleceğim satacağım orayı size iş imkanı sağlayacağım. Her arpalığı gözden geçireceğim. Arpalıklarda yaşayanlar çok bozuldu. Dizi yapıyorlar dizinin bir bölümü 1,5 milyon lira. Kimin vergisi senin vergin. Seyrediyor musun? Hayır. Köylerde amcalar sadece ajans seyrediyormuş. TRT’yi satmadığım takdirde hesabını sorun.

DIŞ YAYINLAR


Her yıl 800 milyon lira elektrik elde eden TRT’nin yayınladığı programların yüzde 86’sı dış yapım. TRT 17 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında AKP ve MHP’ye 2 bin 260 dakika bize ise sadece 9 dakika yer verdi. 6 Mayıs’tan günümüze kadar bize yine 9 dakika çok istikrarlıyız yani. Benim Kayseri mitingimi vermeye kalkıştılar. Kayseri yıkılıyor. Hani AKP’nin kalesiydi ortalık yıkılıyor. Tam 38 saniye. Hop şeklinde yayını kestiler.

İKTİDARIN BOROZANI


Hepimizin verdiği ödediği TRT iktidardın borazanı olamaz. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda TRT’yi satacağım özelleştirme nasıl olur göstereceğim. Devletin resmi televizyonu olmaz. Tam bir çiftlik”