ABD Başkanı Trump, 9 Kasım'da güney sınırını geçenlere iltica başvurusu yapılamayacağını bildiren bir bildiri yayınlamıştı, ancak ABD bölge yargıcı Jon Tigar Pazartesi günkü kararında, mevzuatın, belirli bir varış limanında olsun ya da olmasın, ABD'ye gelen yabancıların iltica başvurusunda bulunabileceğini açıkça belirtti.

Tigar ayrıca, yönetimin acil durum düzenleme yetkisini kötüye kullandığını ve politika değişikliği hakkındaki yorumları değerlendirmek için 30 günlük bir bekleme süresinden feragat ettiğini de söyledi.

Tigar, “Başkan’ın yetki alanı ne olursa olsun, Kongre'nin açıkça yasakladığı bir uygulama için göçmenlik yasalarını yeniden yazamaz” dedi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, bir aylığına temyiz başvurusunda bulunma hakkı olan karar hakkında bir yorumda bulunmadı. DHA

[old_news_related_template title="'Trump Suudi Veliaht Prens hakkındaki kanıtları kabul etmiyor'" desc="Amerikan New York Times gazetesi, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı gösteren kanıtların artmasına rağmen ABD Başkanı Donald Trump'ın prensin bu suçta parmağı olduğu ihtimalini ısrarla kabul etmeyi reddettiğini yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/kasikci-8_16_9_1542659831.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trump-suudi-veliaht-prens-hakkindaki-kanitlari-kabul-etmiyor-2746955/"]