Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ta yol yapım çalışması sırasında askeri iş makinesine bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise ağır yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "2 Haziran 2018 tarihinde Irak kuzeyinde yol yapım çalışması esnasında askeri iş makinesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roketatarlı saldırı sonucunda, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise ağır yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" bilgisine yer verildi.

ACI HABER ULAŞTI

Foto: DHA Foto: DHA


 

Şehit olan Uzman Çavuş Hakan Ergin’in (28) Giresun’un Eynesil ilçesinde oturan ailesine acı haber ulaştı .İlçede esnaf olan baba Ahmet Ergin, oğlunun şehit olduğunu söyleyen yetkililere “Vatan sağ olsun” diye karşılık verdi. Şehit haberi üzerine şehidin ailesinin oturduğu apartman ve çevresine Türk bayrakları asıldı.

İKİ AYDIR AFRİN'DEYDİ

Foto: DHA Şehit Uzman Çavuş Hakan Ergin. Foto: DHA


Ailede, üç erkek kardeşten biri olan Ergin, asıl görev yeri olan Malatya´dan iki yıl önce geçici görevle Hakkari´nin Çukurca ilçesine gitti, buradan da TSK’nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı harekâtında görev aldı. Yaklaşık iki ay önce Suriye´nin Afrin bölgesinde görev yürüten şehit Ergin´in kendisine ait sosyal medya hesabından tank mermisiyle fotoğrafını “Türkiye Eynesil´e selamlar” mesajıyla paylaşmıştı. Ergin´in naaşı yarın ilçede düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verilecek.

KOZAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Foto: İHA Foto: İHA


Kuzey Irak'ta askeri üs bölgesinde yol yapım çalışması sırasında PKK'lı teröristlerin iş makinesine düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Tayfur Uluçay'ın (26) acı haberi, memleketi Adana'nın Kozan ilçesindeki ailesine ulaştı.

Foto: İHA Şehit Uzman Çavuş Tayfur Uluçay. Foto: İHA


Şehit Uzman Çavuş Tayfur Uluçay'ın şehit olduğu haberini Kozan ilçesi Yukarıkeçili Mahallesi'ndeki ailesine yetkililer verdi. Acı haberi alan baba Kemal (58) ile anne Sultan Uluçay (47) gözyaşlarına boğuldu. Haberi alan komşuları ve yakınları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti. Bekar olan Uzman Çavuş Tayfur Uluçay'ın yarın Yukarıkeçili Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi. DHA