TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 57'nci güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı, karadan ve havadan operasyonların sürdüğü harekatla ilgili açıklama yaptı. Harekâtın başından beri, 37'si son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 567 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

AFRİN-MABATLI ARASI KESİLDİ


Bölgeden gelen son habere göre ise Afrin ile Mabatlı arasında kara bağlantısı kesildi. 7 köy daha teröristlerden temizlendi.

TSK: İDLİB'DE 4'ÜNCÜ GÖZLEM NOKTASI FAALİYETLERİ BAŞLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Astana görüşmeleri kapsamında, Suriye'nin İdlib bölgesindeki 4'üncü gözlem noktasının faaliyetlerine başladığını açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "İdlib bölgesinde 4 No'lu Gözlem Noktası tesis faaliyetleri başlatılmıştır" denildi.

[old_news_related_template title="'Afrin'e girdik giriyoruz'" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e girdik giriyoruz. Artık an meselesi. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz. Aldığım son rakama göre etkisiz hale gelen terörist sayısı 3569 oldu. Fetih yakın. Biz o müjdeye doğru yürüyoruz.Afrin'e girdik giriyoruz. Artık an meselesi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/erdogan-mardin-1_16_9_1521286726.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogan-konusuyor-146-2294055/"]

İKİ CEPHE BİRLEŞTİ


Bölgeden saat 15:45 itirabiyle gelen son haberde ise Afrin'in kuzeyindeki, doğu ve batı cephesinin birleştiği duyuruldu.

 

 

5 KÖY DAHA KONTROL ALTINDA

TSK birlikleri ve ÖSO unsurları, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 57'nci gününde, Afrin'in Mirkan, Sino, Tatara, Çatalkapı ve Şeyh Obası köylerini de teröristlerden temizledi. Bu köylerle birlikte gün içerisinde terör örgütlerinden arındırılan köy sayısı 8 oldu.