İstanbul Mecidiyeköy'den aldığı Taylandlı turist yolcusuna elle tacizde bulunduğu ve fazla parasını aldığı iddiasıyla tutuklanan taksici Birol T., 29 gün sonra hakim karşısına çıktı. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Birol T., ile avukatı katıldı.

TAYLANDLI TURİST ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ


Mahkeme hakimi müşteki Nıoon S'nin celse arası mahkemeye başvurarak şikayetinden vazgeçtiğine ilişkin dilekçe verdiğini belirtti.

"FAZLA PARA ALMADIM"


Daha sonra suçlamalara ilişkin savunma yapan Birol T., Taylandlı turistin taksiye Cevahir AVM önünde binerek Beşiktaş'a gitmek istediğini söyledi. Gideceği mesafe için taksi ücreti olarak 30 liraya anlaştıklarını belirten Birol T., "Ön koltuğa kendisi oturdu. Barbaros Bulvarı'nda trafik yoğunlaşınca, istemesi halinde burada taksiden inebileceğini söyledim. Ancak inmek istemediğini söyledi. Bu sırada aramızda normal bir muhabbet geçti. Beşiktaş'a vardığımızda şaka olsun diye taksi ücretinin 40 lira tuttuğunu söyledim. Kendisi tepki gösterince şaka olduğunu ücretin 30 lira olduğunu söyledim. 100 lira verdi. Ben de kendisine para üstü olarak 70 lira uzattım" diye konuştu.


"BEN İNGİLİZCEYİ İYİ BİLMİYORDUM O DA TÜRKÇEYİ"


Yolcusuna sarkıntılık yapmadığını belirten Birol T., "Ben İngilizceyi iyi bilmiyordum, o da Türkçe konuşamıyordu. Kendimizi iyi ifade edemediğimiz için yanlış anlaşılma oldu" dedi.

"SOSYAL İÇERİKLİ BİR KONUŞMAYDI"


Taksici Biirol T.'nin avukatı, müştekinin celse arası şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe verdiğini hatırlatarak, müvekkilinin kastının sosyal içerikli bir konuşmadan ibaret olduğunu ve suç teşkil edilecek bir hareketinin söz konusu olmadığını ifade ederek sanığın beraatine karar verilmesini talep etti.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ


Mahkeme, nitelikli hırsızlığa teşebbüs suçunun vasfının değişme ihtimalinin oluştuğunu ve yasal ve yeterli neden görülmediği gerekçesiyle sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, taksici Birol T.'nin turist müşterisiyle 30 TL'ye anlaştığı ancak 100 TL alarak 20 TL geri verdiği kaydedildi. İddianamede kadın turistin çektiği görüntülerde taksicinin elle cinsel saldırıda bulunduğu vurgulandı.


[old_news_related_template title="Kadın turist kendisini dolandırmaya çalışan taksiciyi görüntüledi" desc="İstanbul’da bir süre önce taksiye binen ve indiği yerde fazla yol ücreti ödeyen Tayland uyruklu turist kadın, aynı taksiciye denk gelince bu kez cep telefonuyla kayıt aldı. Mecidiyeköy’den Beşiktaş’a gittikleri süre boyunca taksicinin kadının elini tutması ve gözlerini bir an olsun ayırmaması kameralara yansıdı. Yolculuk sonunda ise 100 lira uzatan kadına 20 lira geri vererek 20 lira daha isteyen taksici “bu kadarına da pes” dedirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/taksici-880-iha_16_9_1541919166.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kadin-turist-kendisini-dolandirmaya-calisan-taksiciyi-goruntuledi-2731306/"]