Güzel, Ankara'da seçim çalışması yaptığı dönemde herkesi yakalayıp öpüyordu. Hatta Güzel'in ismi bu taktiği nedeniyle vatandaşlar arasında 'önüne geleni öp parti başkanı' olarak anıldı.

 

Güzel'in öpücük taktiği siyaset hayatında beklenen başarıyı getiremedi. Başbakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Ekonomik ve Sosyal İşler Bakanlığı, İZDK Genel Müdür Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği ve Müsteşar Yardımcılığı, DPT Genel Sekreterliği ve Müsteşar Vekilliği ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakanlık Müşteşarı görevlerinden sonra 1986 Yılında girdiği ara seçimlerde Anavatan Partisi'nden (ANAP) Gaziantep Milletvekili seçildi ve Turgut Özal Hükümeti'nde, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev aldı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Hasan Celal Güzel vefat etti" desc="Denizli'de fenalaştıktan sonra ambulans uçakla gece yarısı Ankara'ya sevk edilen eski bakanlardan Hasan Celal Güzel hastanede vefat etti. 73 yaşındaki Güzel, böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/hasan-celal-guzel-dha_16_9_1521435348.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-hasan-celal-guzel-vefat-etti-2296186/"]

23 Kasım 1992'de Yeniden Doğuş Partisi'ni (YDP) kurdu ve Genel Başkan seçildi. Ancak kısıtlı imkanları ve Türk siyasetine getirdiği 'yakalayıp öperim' taktiği de Güzel'e beklenen başarıyı getirmedi. Bir konuşmasında "Öpüşmenin hijyenik bakımdan da birçok mahzurları olduğu bilinmektedir. 'Peki o halde, ne diye yıllarca öpüşüp durdun be adam?' diyecek olursanız buna şu cevabı vereceğim: Sermayesine politika yapıyordum. İnsanımıza sarılıp öpmekten başka çarem yoktu ki!... Her öptüğüm bana oy verseydi, şimdi çoktan başbakan olmuştum. Ne yapalım ki, benim necip milletim beni öptü de, başkasına oy verdi..." diye siyasi hayatını özetleyen Güzel'in partisi arka arkaya aldığı seçim yenilgilerinden sonra siyaset meydanından eriyip gitti.