Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs'ta Malatya’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından organize edilen İftar yemeğine katıldı.
Yemekte yaptığı konuşmada CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi hedef alan Erdoğan, “Çırağa dükkan teslim edilmez. Siyasetin çıraklarına da Türkiye emanet edilmez. Siyasette hiçbir başarısı, hiçbir tecrübesi olmayanlara ülkenin yönetimini asla veremeyiz. Kardeşlerim; girdiği her yarışı kaybedenlerin ne kendilerine, ne de milletimize verebilecekleri bir şey yoktur” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ı bu sözleri salonun ön sıralarında bulunan TESK ve TOBB gibi patron örgütü başkanlarından büyük alkış aldı Hararetle alkışlayanlar arasında arasında 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in de bulunması dikkat çekti.

AFRİN'İ ALAN KOMUTAN


Van Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Ardından 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu komutanlığına getirildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nda başarılı oldu. İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda ve Afrin Harekatı hazırlıklarında büyük rol oynadı. Türkiye Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan olarak tanıdı.