Afrin'de, çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Hatay Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe'nin cenazesi, tören için merkez Yakutiye ilçesindeki Narmanlı Camii'ne götürüldü.

Foto: DHA Foto: DHA


Cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, şehidin eşi Işıl, kızı Esra Aysima, annesi Naime Aktepe ile yakınları ve yaklaşık 20 bin Erzurumlu katıldı.

Foto: DHA Foto: DHA


Musalla taşına konulan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu sarılarak, öpen eşi Işıl ve annesi Naime Aktepe, helallik istedi. Uzun süre tabutun başından ayrılamayan Işıl Aktepe, eşi için dua etti. Müftü Hasan Hüsnü Sula'nın ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazından sonra omuzlara alınarak, bir süre tekbirler eşliğinde taşınan şehit Aktepe'in tabutu, top arabasına konuldu.

Foto: DHA Foto: DHA


Bir süre burada taşınan Aktepe'nin tabutu, daha sonra cenaze aracına alınarak, defnedilmek üzere Tortum ilçesinin Şenyurt Mahallesi'ne götürüldü. Şehit Piyade Teğmen Ahmet Aktepe, buradaki mezarlıkta, yaklaşık 25 yıl önce yaşamını yitiren babası Halis Aktepe'nin yanına defnedildi.

NEVŞEHİR ŞEHİDİNE AĞLADI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Kaya'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, babaevinin bulunduğu Fatih Mahallesi'ne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenazenin getirildiği Gülşehir'deki Kurşunlu Camii'nde, şehit Uzman Çavuş Kaya için tören düzenlendi.

Foto: DHA Foto: DHA


Cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve il protokolü, şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları ile çok sayıda Nevşehirli katıldı. Şehit eşinin asker şapkasını takarak, törene katılan ve 20 gün önce Afra isimli kız bebek dünyaya getiren Rabia Kaya, Türk bayrağına sarılı tabuta başını koyup, "Şehidim, emanetine iyi bakacağım" diyerek, gözyaşı döktü.

nevsehir2 Foto: DHA


Kurşunlu Camii'nde, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya, ilçedeki asri mezarlıkta defnedildi. DHA

Foto: DHA Foto: DHA