Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerinin temizlenmesi amacıyla Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor. Operasyonun en stratejik noktalarından  Raco kırsalında yer alan 1027 rakımlı tepe ve yakındaki Ömeruşağı Köyü’nden dün peş peşe acı haberler geldi. Genelkurmay, operasyonun 22. gününde 9'u sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada 2'si de düşürülen Atak helikopterinde olmak üzere 11 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Saldırılara karşılık veren askerler, köyde yeniden hâkimiyeti sağladı. Yapılan duyurularda 39 teröristin de öldürüldüğü de belirtildi.

[old_news_related_template title="TSK acı haberi bu sabah duyurdu! Afrin'de bir asker daha şehit oldu" desc="Dün 11 askerin şehit olduğu Zeytin Dalı Harekâtı'nın 23. gününde bir acı haber daha geldi. TSK'dan yapılan açıklamada bir kahraman askerimizin daha şehit oldu belirtildi. Şehit olan 12 askerin 9'unun aynı birlikten olduğu ortaya çıktı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/sur-sondakika-46.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tsk-aci-haberi-duyurdu-afrinde-bir-asker-daha-sehit-oldu-2214842/"]

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU


Helikopterdeki Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) olay yerinde şehit oldu. Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepede olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda ise Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu.

[sozcu_dailymotion_video id="x6dk8sy"]

‘DÜĞÜNE GİDİYORUZ’ DEMİŞTİ


Çatışmalarda şehit düşenlerden biri de Adıyamanlı Uzman Erbaş Enes Sarıaslan (23) oldu.

[caption id="attachment_2214827" align="alignnone" width="1200"]FOTO: İHA / FOTO: İHA / Uzman Erbaş Enes Sarıaslan (Sağda)[/caption]

Sarıaslan’ın acı haberi, Gaziantep’te yaşayan ve bir fabrikada şoför olarak çalışan babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan’a verildi. Enes Sarıaslan'ın, harekâta katılmak için 23 Ocak'ta Hatay'dan Suriye'ye geçerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. "Düğüne gidiyoruz" diyen askerlerin arasında yer alan Sarıaslan; görüntülerde arkadaşları, komutanları ve gazetecilerle vedalaşıp kameralara, "Tüm Türkiye'ye selam olsun buradan. Allah'ın izniyle oraya girip, alıp ve geleceğiz inşallah. Yüce Rabbim büyük. Buradan aileme, herkese çok selam olsun" demişti. Adıyaman’da toprağa verilecek olan Sarıaslan, bölgeye giderken gazetecilere “Düğüne gidiyoruz” demişti.

Şehit askerlerin 9'u aynı birlikten


Suriye'nin Afrin kentinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda dünden bu yana  şehit olan 12 askerden 9'unun aynı birlikte görev yaptığı ortaya çıktı. 25 Ocak tarihinde, şehit askerlerin de aralarında bulunduğu 208 komando, Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı Sorgun Kışlası'ndan törenle uğurlanmıştı.
Zeytin Dalı Harekatı'nın 22'nci gününde, dün, ikisi düşürülen helikopterde, 9'u çatışmada 12 asker şehit oldu. Tüm Türkiye yasa boğulurken bu sabah gelen acı haberler sayı 12'ye yükseldi.  Dün şehit düşen askerlerden 9'unun Tatvan 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yaptığı ortaya çıktı. Şehit askerler Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, uzman çavuşlar Oğuz Can Ekiz, Enes Sarıaslan, Halis Koca, Burak Akalın, Serdar Ege, Hüseyin Şahin, Koray Karaca ve Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 208 komando, 25 Ocak günü ailelerinin de katıldığı törenle bölgeye uğurlanmıştı.

[old_news_related_template title="Afrin'den son dakika haberi: TSK'dan flaş açıklama: 23. günde..." desc="Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 'Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.266 olmuştur' denildi. Dün ajanslardan geçen haberlerde bölgede karadan ve havadan askeri hareketliliğin devam ettiği bilgisi geldi. İşte Afrin'de son durum ve TSK'nın açıklaması..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/zeytin-dali-880-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afrin-harekatinda-23-gun-tskdan-flas-aciklama-2214780/"]