Taksiciler ve UBER arasındaki gerginlik hat safhaya ulaşırken UBER konusu gündemden düşmüyor. UBER nedir sorusu da birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Teknolojik altyapıyı kullanarak internetin nimetlerinden faydalanan UBER internet temeline dayanan ve sizi yakınlarınızdaki bir sürücüyle eşleştirerek dilediğiniz yere ulaşmanızı sağlayan bir aracı olarak çalışıyor. UBER hakkında gerilim sürüyor...

UBER NEDİR?

Travis Kalanick ve Garrett Camp, 2008 senesinde karlı bir Paris akşamında taksi bulmakta sorun yaşadılar. Böylece basit bir fikir buldular; bir butona dokunun ve bir araç bulun. Telefona indirilen uygulama ile yolcular kendisine en yakın şoförü bulabiliyor. Uygulamada kişi bulunduğu konumu bildiriyor bu sayede şoför yolcunun bulunduğu yere gidiyor. Ayrıca kredi ve banka kartı ile ödeme yapmak da mümkün oluyor. Yolcular taksiye binmeden önce bulunduğu konum ile gideceği yeri uygulamaya girerek yaklaşık ne kadar ödeme yapması gerektiğini de öğrenebiliyor. UBER uygulaması Google Play’de ve AppStore’da mevcut. Kullanıcılar akıllı telefonlarına UBER’i indirerek kendilerine uygun konumlarda araç bulabiliyor.

TAKSİCİLER'DEN UBER AÇIKLAMASI

İnternet üzerinden taksi hizmeti veren UBER'e açtıkları davanın ertelenmesinin ardından adliye önünde bir basın açıklaması daha yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Avrupa'daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz" dedi.

NEVŞİN MENGÜ DE UBER TARTIŞMASINA KATILDI


Gazete Nevşin Mengü, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Mengü, “Yağmur yağınca, trafik yoğun saatlerde, büyük bavul varsa,evcil hayvan taşınacaksa, sayın vekiller vatandaşı makam araçlarıyla taşısın bir zahmet o zaman” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
basliksiz-2