Kamuoyunda infial uyandıran olay İstanbul Esenyurt'ta yaşandı. Aldığı çağrı üzerine Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi önüne giden Uber sürücüsünün taksiciler tarafından etrafını sarılarak darp edildi.
Görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşılan olayla ilgili Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler plakalardan taksicilerin kimliği belirlendi.

[caption id="attachment_2424431" align="aligncenter" width="880"]taksiciler Y.Y. ve S.B. kabarık suç dosyaları ile dikkat çekti.[/caption]

Müşteki ifadesini alarak kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, taksi sürücüleri Ş.K., İ.B., Y.Y. ve S.B.'yi gözaltın aldı.

Emniyette sorguya alınan taksicilerden ikisinin suç kaydı kabarık çıktı. Y.Y. isimli taksici kasten yaralama, uyuşturucu, yağma ve sahte kimlik bulundurmadan, S.B. isimli taksicinin ise yaralamadan 4 kaydı olduğu öğrenildi. Şüpheliler, 'Tehdit, Mala Zarar Verme ve Hakaret' suçlarından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.