Psikiyatrist Dr. Fikret Hacıosman’ın silahlı saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir tepkide Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden geldi.

Neredeyse her gün bir sağlık çalışanının sözlü veya fiziksel şiddete uğradığının vurgulandığı açıklamada, güvenli bir çalışma ortamının tüm sağlık çalışanlarının hakkı olduğu kaydedildi.

[old_news_related_template title="CHP'li Kasap: Sağlık kuruluşlarında her gün 30 şiddet vakası yaşanıyor" desc="CHP Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verdi. Kasap, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Sağlık kuruluşlarında her gün 30 şiddet vakası yaşanıyor' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/doktor-siddet_16_9_1537546632.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpli-kasap-saglik-kuruluslarinda-her-gun-30-siddet-vakasi-yasaniyor-2639483/"]

"TOPLUMSAL OLARAK HAREKET ETMELİYİZ"

Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesinin, sağlık kuruluşlarında güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin bir göstergesi olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hasta – hekim arasında güven, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamının yeniden tesis edilmesi için medyada yer alan sağlık çalışanlarına karşı aşağılayıcı, küçük düşürücü ve kışkırtıcı yayınların şiddet olayları üzerindeki tetikleyici etkisinin göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Şiddetin önlenmesine yönelik toplumsal olarak hareket etmek zorundayız. Talebimiz, sağlık terörüne karşı etkili, kalıcı ve caydırıcı önlemler alınmasıdır.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Doktorun katil zanlısının en ağır cezayı alması için her türlü girişimi yapacağız" desc="Dr. Fikret Hacıosman'ın bir hastası tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sağlıkta şiddet sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Üzüntümüz tarifsiz. TBMM'nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri konuyla ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi olacak' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/resimid_5635254_16_9_1538553329.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/saglik-bakani-fahrettin-koca-doktorun-katil-zanlisinin-en-agir-cezayi-almasi-icin-her-turlu-girisimi-yapacagiz-2659545/"]

"SAĞLIK TERÖRÜ ARTIK SON BULSUN"

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri olarak, meslektaşlarımızın daha fazla psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmadan, güvenlik endişesi yaşamadan hizmet verebilmeleri, Dr. Fikret Hacıosman’a yapılanın bir benzerinin yaşanmaması için sağlık terörü artık son bulsun istiyoruz”