İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz Nisan ayında önemli bir ihbar aldı. Yapılan ihbar Avrupa'dan sahte belgelerle Türkiye'ye getirilen lüks araçların, bir süre Irak'a götürülerek satıldığı yönündeydi.
Oto Hırsızlık Amirliği ekipleri ihbarı değerlendirerek başlattığı çalışma kapsamında Iraklı Nazar T'nin(40) yöneticisi olduğu uluslar arası çeteye ulaştı.

Yapılan çalışmalar sonucu başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinden çalıntı lüks araçları temin eden çetenin Yunan üyesi Adam K.'nın (38) daha sonra sahte belgelerle bu araçları Türkiye'ye soktuğu belirlendi.
Türkiye'de ise Yalçın S.(42) ve Çetin T.(28) isimli iki şüpheli araçları alıp Iraklı Nazar T.'ye götürdüğü, Nazar T.'nin ise araçları Irak'a götürerek sattığı tespit edildi.

Çete üyelerine yönelik teknik ve fiziki takiplerini sürdüren polis, çetenin önceki gün Türkiye'ye araç sokacağını belirledi.

Yeşilköy Gümrük Müdürlüğü'nde önlem alan ekipler, çalıntı araç girdiği esnada harekete geçti. Polis ekiplerince Adam K., Ersin K. ve Çetin T. gözaltına alınırken, lüks araca ise el konuldu.Şüpheliler emniyete götürülürken, çete yöneticisinin saklandığı Büyükçekmece'deki villaya da operasyon düzenlendi. Iraklı Nazar T. ve Yalçın S. gözaltına alındığı operasyonda Irak'a gönderilmeye hazırlanılan lüks araç ve 55 bin Dolar para ele geçirildi.
Irak'ın en büyük otomobil galeresinin sahini olduğu öne sürülen Nazar T. ve çete üyelerinin emniyetteki işlemleri devam ederken, ele geçirilen iki aracın Almanya'daki sahiplerine teslim edileceği belirtildi.