İstanbul'dan Çanakkale'ye giden TIR'ın sürücüsü, Sürek Ovası mevkisindeki akaryakıt istasyonunda mola verdi. Bu sırada, TIR'ın dorsesinden sesler geldiğini duyan istasyon görevlileri, durumu polise bildirdi. Akaryakıt istasyonuna gelen ekipler, araçta yaptıkları aramada Suriye uyruklu 5 kişilik aileyle karşılaştı.

[old_news_related_template title="Suriyeliler otomobille dilenmeye başladı" desc="Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup Suriyeli, otomobillerini park ettikten sonra dileniyor, işleri bitince de otomobillerine binerek ilçeden ayrılıyordu. Bu durum vatandaşın dikkatinden kaçmadı. Dilenen aile fertlerini toplayan polis dilencileri ilçeden gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/resimid_5091254_16_9_1527423174.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/suriyeliler-otomobille-dilenmeye-basladi-2432913/"]

Polis merkezine götürülen kaçak göçmenler ifadelerinde, TIR'a kaçak bindiklerini, Yunanistan'a ulaşmak için Çanakkale üzerinden Ayvacık ilçesi sahiline gitmeyi planladıklarını söyledikleri öğrenildi.

Polis merkezindeki işlemlerin ardından Suriyeli kaçak göçmenler, Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

TIR sürücüsü ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.  DHA