Yıllardır Hürriyet gazetesinde çalışan Latif Demirci'nin bu kararı almasında, gazetede yayınlanması için en son çizdiği karikatürün yayınlanmaması gösteriliyor. Demirci'nin karikatürünün haber verilmeden yayınlanmamasından sonra, gazeteyle bağını kopardığı düşünülüyor.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Doğan Medya Grubu satışında imzalar atıldı!" desc="Türkiye gündemine bomba gibi düşen Doğan Medya'nın satışında resmi imzalar atıldı ve Doğan Medya artık Demirören Grubu'na geçmiş oldu. Ünlü iş adamı Aydın Doğan'ın ve ailesinin sahibi olduğu, Türkiye'nin en büyük medya grubu olan Doğan Medya Grubu, Erdoğan Demirören'in yönetiminde olan Demirören Medya Grubu'na resmi olarak satıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/depophotos_aydin-dogan_16_9_1522956066.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gundeme-oturan-medya-satisinda-imzalar-atildi-2333029/"]

KARİKATÜRÜ HABER VERMEDEN YAYINLANMADI

T24’e bilgi veren kaynaklar, neredeyse her gün Hürriyet’in ilk sayfasında çizimleri yer alan Demirci’nin karikatürlerinin bir kısmına son zamanlarda gazetede yer verilmediğini söyledi. Kaynakların verdiği bilgiye göre, daha önce zaman zaman bazı karikatürlerinin "törpülenmesi ricası" alan Demirci'nin gazeteye gönderdiği karikatürlerlerden bazıları Şubat ayı ortasından itibaren kullanılmadı ve bu durumla ilgili bir açıklama yapılmadı.

13 Mart'taki son çizimiyle birlikte Mart ayında toplam 3 karikatürünün yayımlanmasıyla devam eden süreçte gazeteyle yollarını ayırma kararı alan Latif Demirci, Hürriyet'e bir veda karikatürü gönderdi. Demirci'nin Hürriyet'e vedasını tasvir eden son karikatürü yayımlanmadı ve gazete yönetiminden bir geri dönüş de olmadı. Hürriyet ile Latif Demirci arasında gelişen fiili ayrılığın henüz resmiyete dökülmediği de, T24'ün aldığı bilgiler arasında.