İstanbul Kadıköy’de 11 Ocak 2017 tarihinde saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, ünlü psikolog Yrd. Doç. Dr. Alper Engeler, evinin yakınında bulunan su bayisinin kepenklerine vurarak küfür etti. Gürültü üzerine dükkanda uyuyan Hızır Erdoğan dışarıya çıkarak Engeler ile tartışmaya başladı. Erdoğan, tartışma sırasında elindeki bıçağı sallayarak çıkan arbedede Alper Engeler’i çeşitli yerlerinden yaraladı. Engeler olay yerinde hayatını kaybederken, Hızır Erdoğan, sabaha karşı Koşuyolu’nda bir benzin istasyonunda yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Erdoğan, tutuklandı ve hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk celsesi görülen duruşmada, tutuklu sanık Hızır Erdoğan ile avukatı Yalçın Bingöl hazır bulundu.

'ELİNDE ZIPKIN GÖRDÜM'


Duruşmada savunmasını yapan Hızır Erdoğan yaklaşık 10 yıldır Kadıköy’de ikamet ettiğini ve psikolog Alper Engeler’i simaen tanıdığını söyleyerek, “Gece 03.00 sıralarında uykudayken cam ve kapılarıma şiddetli vurma sesiyle uyandım. Sinkaflı küfürler ediyordu. Camı tekmeleyen kişiyi gölge halinde gördüm. Ses bir süre sonra uzaklaştı. Dışarı doğru baktığımda, ikametimin karşı tarafında yer alan terzi dükkanının önünde birinin eğilip montundan bir şey çıkardığını fark ettim. Zıpkını elinde gördüm. Tanımlayamadığım kişi zıpkın ile etrafa ateş ediyordu. Terzinin kepengine ateş edildi. Ses birden kayboldu, tekrar cama gidip baktığımda kimseyi göremedim” dedi.

KENDİSİNİ SAVUNDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ


Kapıya çıktığını ve tekrar dükkana gireceği sırada birisinin geldiğini fark ettiğini söyleyen Hızır Erdoğan, “Gelen şahsın burnundan soluyarak öfkeli bir şekilde bana hitaben, ‘beni mi arıyorsun lan?’ diye konuşmasıyla irkildim. Baktığımda bu şahsın Alper Engeler olduğunu fark ettim. Kendisine, ‘sen miydin küfür edip kapıya vuran?’ diye konuştum. O da bana, ‘benim lan’ diye karşılık verdi. Montuna doğru davranınca az önce terzi dükkanının oradayken aynı hareketle montundan zıpkını çıkardığını anımsayınca, yeniden zıpkınını çıkaracağını düşündüm. Bu esnada kaldığım dükkandan içeriye girip kendimi savunmaya yönelik sopa vari bir şey aradım. Bu telaş içinde komidinin üzerinde bulunan bıçağı elime aldım. Alper’e, ‘defol git, başımı belaya sokma’ dedim. Bıçağı sağa sola salladım. Ben çekileceğini düşünürken beklemediğim bir şekilde üzerime atladı. Yere düştük ve kendisiyle boğuştuk. Bir süre sonra ayrıldık ve sol kolu üzerine sert bir şekilde düştü. Kendisinden anormal bir şekilde alkol kokusu geliyordu. Bayıldığını düşünerek oradan ayrıldım. Daha sonra arkadaşımı arayarak şahsın yerde yatıp yatmadığını sordum. Ambulans çağırmasını söyledim. Sabah olmasını beklemek için bir kahvehane ararken arkadaşım beni aradı. Nerede olduğumu sorunca, Koşuyolu’nda bir benzinlikte olduğumu söyledim. Yanıma gelince kendisiyle buluştuk. Bu sırada polisler gelip beni yakaladı. Benim maktulle bir husumetim yoktu. Pişmanım. Böyle bir şey olsun istemezdim” diyerek kendisini savundu.

OLAYDA KULLANDIĞI BIÇAK GÖSTERİLDİ


Öte yandan mahkeme başkanı, olayda kullanılan bıçağı Hızır Erdoğan’a göstererek, aynı bıçak olup olmadığını sordu. Sanık Erdoğan, ‘bu bıçak olabilir, bir diyeceğim yok’ dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.