Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde bulunan Numune Hastanesi Durağı'nda yaşanan olay sırasında durakta bulunan Döndü Kapucu, gazetecilere konuşurken facianın şokunu da yaşıyordu. Kapucu olayla ilgili olarak, "Otobüs bekliyorduk. O kadar hızlı geliyordu ki, biz solundan gececek derken sağa, durağa doğru girdi. Elimin altındaki kadını altına aldı. Ben o sırada çantamdan akbil çıkarmaya çalışıyordum. Birden kendimi geri çimenlere doğru attım. Yanımdaki kadını çekmeye çalıştım ancak kurtaramadım. Gözüm orada morardı. Saniyeler içinde gözümüzü açıp kapatıncaya kadar otobüs üstümüzden geçti" dedi.

tanik-2

"DURAN OTOBÜSLERİ GEÇEYİM DERKEN DURAĞA GİRDİ"


Olay öncesi başka iki otobüsün durakta olduğunu kaydeden Kapucu, "Diğer (kaza yapan) otobüs ise bekleyenleri geçeyim derken durağa girdi. Kaza öncesi durakta 15 civarında kişi vardı. Onların bir kısmı daha önce gelen otobüslere binmişti. Biz kalmıştık" dedi.

"OTOBÜSÜN ŞOFÖRÜ DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ" İDDİASI


Ramazan Yağcı adlı bir görgü tanığı ise olay anında durağın tam karşısında Numune Hastanesi'nin önünde beklediğini belirterek kaza yapan Özel Halk Otobüsünün şoförünün kontrolü kaybederek durağa girdiğini aktardı. Yağcı, "Mavi otobüs, sarı otobüsü sollamaya çalıştı. O sırada mavi otobüsün şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Durağın içinde 3 kişi vardı, arkasında ise sigara içen 5 kişi filan vardı. Durağın içinde ayakta bekleyenler hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. (DHA)

[old_news_related_template title="İstanbul'da otobüs durağa girdi: 3 kişi hayatını kaybetti" desc="Bugün İstanbul'un orta yerinde Üsküdar'da 3 vatandaşımız evine ya da işine giderken otobüsün durağa dalması nedeniyle durakta hayatını kaybetti. Bu kaza bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu. Özellikle İstanbul'da olmak üzere hiçbir yerde güvende değil... Yeri geliyor bugünkü acı kaza gibi durakta beklerken ölüyoruz; yeri geliyor boş bir sokakta yürürken yumruklara maruz kalıyoruz. Evimizde, en güvenli olduğumuzu düşündüğümüz yerde, aniden eve giren kamyon nedeniyle can verebildiğimiz gibi bugün İzmir'de olan kavgaya benzer bir olayda, trafikte anlamsız bir kavganın içinde kendimizi bulabiliyoruz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/yakin-otobus.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbulda-otobus-duraga-girdi-olu-ve-yaralilar-var-2198291/"]